FOTO De cinci ani mănâncă doar cartofi prăjiţi

Ultima actualizare:
La o înălţime de 1,52 m, fata  cântăreşte doar 39 de kilograme
La o înălţime de 1,52 m, fata cântăreşte doar 39 de kilograme

Incredibil! O britanică de 17 ani mănâncă în fiecare zi numai cartofi prăjiţi, de cinci ani. Fata suferă de o boală ciudată, din cauza căreia se îmbolnăveşte dacă pune gura pe altceva.

Jennifer Radigan, din Galston, East Ayrshire, Scoţia, a mâncat zilnic aceeaşi mâncare, altfel risca să se îmbolnăvească. În urmă cu circa 10 ani, tânăra a dezvoltat o tulburare de alimentaţie, denumită de medicii britanici boala alimentaţiei selective, din cauza căreia o ia razna de fiecare dată când pune gura pe alteva în afară de cartofi prăjiţi. Numai când simte miros de carne sau se gândeşte la legume o ia cu rău.

Cum reuşeşte să nu se îngraşe

Deşi de cinci ani încoace înfulecă zi de zi farfurii pline ochi cu cartofi prăjiţi, Jennifer nu este deloc grasă. Din contră, britanica este subnutrită, deoarece la vârsta ei cântăreşte doar 39 de kilograme. Asta este provocată în special din cauza deficienţei de fier şi de vitamina B12, pe care Jennifer le-ar putea obţine numai din brânzeturi şi alimente de provenienţă animală. Viaţa ei a devenit un coşmar, pentru că frica de a consuma şi alte mâncăruri îi provoacă stări de nervozitate, insomnii, stres şi chiar atacuri de panică. De teamă să nu facă vreo criză la şcoală, Jennifer preferă să stea flămândă. Cu toate acestea, tânăra caută cu disperare tratamente să se vindece pentru că din toamnă vrea să meargă la facultate.


    La o înălţime de 1,52 m, fata  cântăreşte doar 39 de kilogrameFoto: Photoland/Caters
La o înălţime de 1,52 m, fata cântăreşte doar 39 de kilogrameFoto: Photoland/Caters

Click! spune:

Neofobia alimentară sau boala alimentaţiei selective e o tulburare caracterizată prin consumarea numai a anumitor alimente. Persoanele ajung să aibă un meniu extrem de limitat şi să trăiască la limita subnutriţiei. Respectivii indivizi pot dezvolta obsesii legate de mâncare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net