Fostul președinte al Franței Valéry Giscard d'Estaing a murit! Era infectat cu Covid-19

valery_giscard.jpg

Valéry Giscard d'Estaing
Valéry Giscard d'Estaing avea 94 de ani
Foto: Getty
Citeste tot despre: 

Fostul preşedinte Valéry Giscard d'Estaing a murit miercuri seara (2 decembrie). Acesta era bolnav de coronavirus și a murit în urma virusului, conform apropiaților săi. Fostul șef de stat a decedat în locuința sa, la 94 de ani. În prezent doar doi dintre foștii președinți ai Franței mai sunt în viață: Francois Hollande și Nicolas Sarkozy.

Valéry Giscard d'Estaing s-a stins miercuri, 2 decembrie, în locuinţa familiei sale din Loir-et-Cher. Starea sa de sănătate se deteriorase şi a murit de COVID-19. În conformitate cu dorinţa sa, înmormântarea va avea loc în cea mai strictă intimitate familială”, a anunțat familia într-un comunicat.

În momentul alegerii sale, Valéry Giscard d'Estaing devenea cel mai tânăr președinte al Franței. A fost promotorul unor reforme profunde în Franța și un susținător fervent al proiectului european. Una din ultimele sale apariţii publice a avut loc pe 30 septembrie 2019, în timpul înmormântării la Paris a preşedintelui Jacques Chirac, care a ocupat funcţia de prim-ministru în timpul mandatului său, în perioada 1974-1976, potrivit Digi24.

Valéry Giscard d'Estaing a exercitat un singur mandat, fiind învins la scrutinul din 1981 de socialistul François Mitterrand. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1