Fostul președinte al Franței Valéry Giscard d'Estaing a murit! Era infectat cu Covid-19

Ultima actualizare:

    Valéry Giscard d'Estaing avea 94 de aniFoto: Getty
Valéry Giscard d'Estaing avea 94 de aniFoto: Getty

Fostul preşedinte Valéry Giscard d'Estaing a murit miercuri seara (2 decembrie). Acesta era bolnav de coronavirus și a murit în urma virusului, conform apropiaților săi. Fostul șef de stat a decedat în locuința sa, la 94 de ani. În prezent doar doi dintre foștii președinți ai Franței mai sunt în viață: Francois Hollande și Nicolas Sarkozy.

Valéry Giscard d'Estaing s-a stins miercuri, 2 decembrie, în locuinţa familiei sale din Loir-et-Cher. Starea sa de sănătate se deteriorase şi a murit de COVID-19. În conformitate cu dorinţa sa, înmormântarea va avea loc în cea mai strictă intimitate familială”, a anunțat familia într-un comunicat.

În momentul alegerii sale, Valéry Giscard d'Estaing devenea cel mai tânăr președinte al Franței. A fost promotorul unor reforme profunde în Franța și un susținător fervent al proiectului european. Una din ultimele sale apariţii publice a avut loc pe 30 septembrie 2019, în timpul înmormântării la Paris a preşedintelui Jacques Chirac, care a ocupat funcţia de prim-ministru în timpul mandatului său, în perioada 1974-1976, potrivit Digi24.

Valéry Giscard d'Estaing a exercitat un singur mandat, fiind învins la scrutinul din 1981 de socialistul François Mitterrand. 

image
image
image
image
image
image
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net