Fostul papă, Benedict al XVI-lea, este grav bolnav

Ultima actualizare:

    A renunțat la pontificat după aproape opt ani
A renunțat la pontificat după aproape opt ani

Vești triste de la Vaticam fostul papa, Benedict al XVI-lea, este grav bolnav. Suferă de ierizipel, o boală infecțioasă care este comună la oamenii bătrâni.

Fostul papă, Benedict al XVI-lea, în vârstă de 93 de ani, este grav bolnav, potrivit ziarului ”Passauer Neue Presse”, care îl citează pe biograful acestuia, Peter Seewald. Actualmente, Benedict al XVI-lea, unicul papă emerit din istorie, numit înainte de a deveni papă Joseph Ratzinger, locuiește într-o mânăstire din grădinile vaticane. Seewald a dezvăluit că în prezent este ”extrem de slăbit și abia mai vorbește”. Erizipelul este o infecție a țesutului subcutanat superficial caracterizată de erupţii de culoare roşu intens, lucioase şi uşor ridicate deasupra pielii, cu margini bine delimitate, putând fi însoţite de manifestări precum febră, frisoane sau senzaţie generală de rău.

Papa Benedict al XVI-lea vine în România

FOTO Fostul Papă Benedict al XVI-lea a făcut primul selfie

Capacitatea intelectuală nu i-a fost afectată

Peter Seewald a ținut să precizeze că boala nu a afectat capacitatea intelectuală și memoria papei emerit. Biograful l-a vizitat recent pe Benedict al XVI-lea pentru a-i prezenta noua sa biografie. Acesta s-a arătat optimist și a spus că, dacă își va recupera forțele, ”poate va mai scrie”. La 18 iunie, Benedict al XVI-lea a făcut o vizită în Germania pentru a-l vizita pe fratele său mai mare, Georg, de 96 de ani, care era foarte bolnav. A stat patru zile cu el și apoi s-a întors la Vatican. Georg a murit două săptămâni mai târziu. Cei doi erau foarte uniți. Ambii au fost soldați în Al Doilea Război Mondial și în 1951 au fost hirotoniți preoți în aceeași zi din iunie 1951. Benedict XVI a intrat în istoria Bisericii Catolice când în februarie 2013 a anunțat că renunță la titlul de papa după aproape opt ani de pontificat. A fost primul Suveran Pontif care a făcut acest lucru în 600 de ani. A fost înlocuit o lună mai târziu de argentinianul Jorge Bergolio, actualul papă Francisc. Benedict al XVI-lea, al 265-lea papa al Bisericii Catolice, este grav bolnav. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net