A fost socotită indiferentă, dar adevărul despre musulmana de pe Podul Westminster e altul

Ultima actualizare:

    Musulmana de pe Podul Westminster a împărțit online-ul în două tabereFoto: Rex/Shutterstock
Musulmana de pe Podul Westminster a împărțit online-ul în două tabereFoto: Rex/Shutterstock

Groaza a pus stăpânire pe Londra miercuri, 22 martie, când în centrul capitalei Marii Britanii a avut loc un atentat terorist revendicat de ISIS. Până la această oră, cinci persoane au murit și 40 au fost rănite.

Un bărbat de 52 de ani, profesor de engleză și tată a trei copii, a trecut la Statul Islamic și a acționat conform credinței propagate în gruparea teroristă. Acesta a intrat cu mașina în pietonii care se plimbau pe Podul Westminster, iar apoi a mers la Casa Parlamentului, acolo unde a înjunghiat mortal un polițist.

După ce a trecut cu mașina peste mulțime, s-a dezlănțuit teroarea. Zeci de oameni întinși pe caldarâm, plini de sânge, alții morți, groază, panică și neputință- acestea au fost “ingredientele” zilei desprinsă parcă din filmele de groază.

Cei care au scăpat nevătămați au sărit degrabă în ajutorul celor aflați în situații limită. Pe lângă eroii zilei, ceea ce a atras atenția a fost o imagine surprinsă de un fotograf care se afla întâmplător în apropierea fluviului Tamisa cu gândul de a imortaliza câteva cadre cu Parlamentul, notează Daily Mail.

O femeie musulmană, cu telefonul în mână, trece pe lângă o victimă care primește primul ajutor, fără a-și îndrepta privirea către ea. Fotografia a ajuns pe internet, acolo unde utilizatorii de social media s-au grăbit să o blameze pe femeie și să o catalogheze drept indiferentă. Unii au avut chiar cuvinte extreme de dure la adresa ei, considerând că a fost nepăsătoare la magnitudinea tragediei care se petrecuse chiar sub ochii ei.

Fotograful i-a luat apărarea

simeon stalpnicul png

Cel care i-a luat apărarea a fost chiar bărbatul care a imortalizat cadrul cu pricina, dar și alte persoane care au văzut dincolo de suprafață. Cu telefonul în mână, dar cu privirea pierdută, cu o palmă în dreptul feței, pusă pentru a nu mai da cu ochii de oroarea întâmplată, musulmana era doar extrem de șocată și terifiată. Singura ei dorință, după ce asistase la scene greu de îndurat, era ca totul să se termine, să scape de acolo, să se trezească din ceea ce părea doar un coșmar, dar s-a dovedit a fi o secvență din viață.

Fotograful a adăugat și că a văzut zeci de persoane care au trecut pe pod în timp ce oamenii răniți erau pe asfalt, care nu s-au oprit, în timp ce femeia condamnată online trecuse tocmai prin zona în care s-au produs cele mai multe victime. “Se vedea clar că este absolut îngrozită și șocată. Această femeie a văzut oameni prinși sub autobuz, tocmai trecuse prin cele mai groaznice scene. Nu a fost singura care a trecut pe lângă răniți. Arăta ca și cum își dorea să plece de pe pod cât de repede putea”, a declarat, pentru presa britanică, autorul imaginii virale.

Reacția femeii

"Sunt șocată de cum am fost catalogată și despre ce circulă în mediul online despre mine. Celor care au interpretat și comentat aș vrea să le spun nu doar că am fost devastată de faptul că am fost martora unei asemenea tragedii, ci și că a trebuit să fac față șocului de a-mi găsi poza peste tot pe internet de cei care nu au putut vedea mai departe de ținuta mea, care au tras concluzii bazate pe ură și xenofobie. Gândurile mele erau de îngrijorare, tristețe și teamă. Ceea ce nu arată imaginea este că am vorbit cu ceilalți martori pentru a încerca să văd dacă pot ajuta cu ceva, chiar dacă erau destule persoane care făceau deja asta", a declarat tânăra în cauză pentru Daily Mail.

Femeia avea telefonul în mână pentru că își anunța familia că este în regulă. Mai mult, aceasta a jutat o doamnă în nevoie să ajungă la stația de metrou Waterloo.

image
image
image
image
image
image
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net