Fițe de Africa. Fiul unui dictator sparge bani publici pentru a trăi ca James Bond

obiang.jpg

obiang
Motocicleta lui Obiang costă 45.000 de euro
Foto: arhivă personală

Teodoro Nguema Obiang Mangue, în vârstă de 47 de ani, este fiul celui mai longeviv dictator de pe continentul african, președintele Guineei Ecuatoriale. În timp ce țara lui se zbate în sărăcie, Obiang, favoritul tatălui său, se lăfăie în vacanțe de lux, plimbări cu elicopterul, șampanie scumpă și femei care să-i satisfacă toate poftele trupești.

Un playboy notoriu, bărbatul a fost acuzat că sparge banii publici pentru a-și îndeplini orice dorință, oricât de excentrică ar fi. Teodoro Obiang a fost făcut vicepreședinte al țării de tatăl său, așa că a avut acces la fonduri destinate îmbunătățirii condițiilor de trai din Guineea Ecuatorială, acolo unde două treimi din populație trăiește la limita subzistenței. Cu toate acestea, el a considerat că este mai bine să trăiască așa cum își dorește, și a uitat de cetățenii pe care familia sa îi are în grijă.  Tocmai de aceea, Obiang este judecat în lipsă într-un tribunal din Paris pentru că și-a finanțat stilul de viață exorbitant cu bani publici, notează Daily Mail.

batmobil.jpg

batmobil
Autovehiculul SF are un preț de peste jumătate de milion de euro
Foto: Instagram

 

În ultimii trei ani, Teddy a împânzit rețelele sociale cu imagini din vacanțele lui de cinci stele. A fost în Tahiti, Dubai, Capri, Trinidad Tobago, Hong Kong, Brazilia, Bahamas sau Cuba, în avioane private, mașini de lux și iahturi. Echipa de avocați care apără beizadeaua Africii susține că banii pe care i-a cheltuit, vreo 100 de milioane de euro, provin din afaceri legale, nu din mite sau delapidare, așa cum suspectează procurorii.

obiang_1.jpg

obiang
S-a pozat chiar și cu lei
Foto: arhivă personală

Loading...

Citește și