Fetiţe vândute ca sclave sexuale de propriile mame. Ce dramă trăiesc aceste copile

Ultima actualizare:

    Kieu avea doar 12 ani când mama ei a vândut-o unui bărbat pentru 1.000 de dolarifoto: cnn.com
Kieu avea doar 12 ani când mama ei a vândut-o unui bărbat pentru 1.000 de dolarifoto: cnn.com

Kieu nu avea decât doisprezece ani când mama ei i-a spus că trebuie să își găsească o slujbă. Dar nu orice fel de slujbă: Kieu a fost mai întâi consultată de un doctor, care i-a emis un ”certificat de virginitate.” Apoi a fost condusă într-o cameră de hotel, unde un bărbat a violat-o două zile în șir. Nu e singura fetiţă care e supusă acestei vieţi îngrozitoare chiar de propria mamă.

În anul 2013, Proiectul ”Libertatea” (the Freedom Project) a ajuns în Cambogia, însoțit și beneficiind de sprijinul actriței Mira Sorvino, câștigătoare a premiului Oscar și ambasadoare Goodwill împotriva traficului cu carne vie. 

Mira Sorvino a întâlnit-o pe Kieu pentru prima oară în Svay Pak, un loc notoriu pentru tranzacții de trafic cu copii din Phnom Penh. Kieu avea atunci în jur de paisprezece ani. Fusese salvată de rețeaua de traficanți sexuali de către Agape International Missions (AIM), o organizație non-profit care lucrează în folosul copiilor și adolescenților din categoriile de risc.

Vândută pentru 1.000 de dolari

Kieu a povestit cu lux de amănunte cum a fost vândută la vârsta de 12 ani de către mama ei unui bărbat din Khmer, care avea probabil ”peste cincizeci de ani” și trei copii acasă, a explicat actrița Mira Sorvino în jurnalul său cambogian.

"Prețul stabilit dinainte pentru virginitatea fetei a fost de 1.500 de dolari, deși până la urmă copilul nu a primit decât 1.000 de dolari, din care a trebuit să dea 400 femeii care a dus-o la client. Mama fetei a folosit banii ca să achite o datorie și ca să cumpere hrană pentru crescătoria de pești de sub casa lor plutitoare – sursa lor principală de venit”, a povestit actriţa, conform cnn.com.

”Nu am știut dinainte în ce constă slujba mea și dacă era bună pentru mine”, a declarat Kieu.

”Habar nu am avut la ce să mă aștept. Dar acum știu că un astfel de serviciu nu este bun pentru mine”, a mai spus fetița de paisprezece ani, care a adăugat că pierderea virginității cu acel bărbat în vârstă i-a frânt inima.

Mama ei a pretins și ea că situația o îndurera foarte tare, dar tot a trimis-o să lucreze mai departe într-un alt bordel. Kieu a mărturisit că nu a vrut să se ducă, dar că a fost silită. ”M-au tratat ca pe o pușcăriașă”, a mai declarat fetița.

Kieu a fost ținută cu forța în bordel vreme de trei zile, timp în care a fost violată de trei până la șase bărbați pe zi. Imediat ce s-a întors acasă, mama ei a și trimis-o la alte două bordeluri, unul dintre ele la patru sute de kilometri de granița tailandeză. Când a aflat că mama ei plănuiește să o vândă din nou, de data asta pentru o perioadă de șase luni, s-a hotărât să fugă de acasă.

Povestea lui Kieu a ajuns subiectul unui documentar despre traficul cu carne vie

Povestea ei este una obișnuită în Svay Pak, norocul ei a fost că producătorii au hotărât să relateze tocmai povestea ei în documentatul "Every Day in Cambodia (n.r.: În fiecare zi în Cambogia)", ce analizează traficul de carne vie din Cambogia zilelor noastre.

În anul 2015, pelicula "În fiecare zi în Cambogia” a câștigat titlul de ”film documentar excepțional” din partea Alliance for Women in Media Foundation, fiindu-i acordat, de asemenea, și premiul Gracie Allen.

Mira Sorvino a ținut să specifice că pelicula a atras major atenția  asupra traficului sexual cu copii în zona Svay Pak, ca și în toată Cambogia, ceea ce a ajutat la strângerea de fonduri către construirea unei școli care, atunci când va fi gata, va oferi speranța unei vieți mai bune unui număr de peste 1.000 de copii din regiune.

”Educația primară și în special cea secundară este foarte importantă în lupta de prevenire a traficului cu copii”, a declarat actrița Mira Sorvino. ”Le va permite acestora să își dezvolte gândirea, astfel încât să se poată apăra de traficanți, să își poată găsi slujbe și să își poată susține familiile fără să se lase exploatați sexual”.

Organizația AIM lucrează acum cu o echipă SWAT de poliție ”incoruptibilă”, organizând raiduri asupra bordelurilor cu copii.

Mira Sorvino a mai atras atenția și asupra faptului că ajutarea victimelor nu este singura problemă.

”Problema cererii și a ofertei trebuie, de asemenea, abordată și corectată. Dacă oamenii nu ar încerca să cumpere favoruri sexuale de la copii, nu ar exista nici ofertă”, a mai comentat actrița câștigătoare a premiului Oscar.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net