Fetiță de doar două luni, testată pozitiv pentru COVID-19 în Italia. Mama româncă nu vorbește bine italiana

bebelus-coronavirus.jpg

Fetița de două luni este născută prematur
foto: Arhivă
Citeste tot despre: 

O fetiţă în vârstă de doar două luni, născută prematur, este infectată cu noul coronavirus, în Italia. Mama micuței nu știe foarte bine însă limba italiană, motiv pentru care personalul medical are dificultăți în a comunica cu ea.

Fetița a fot internată, conform adevarul.ro, în Secţia de Pediatrie - Boli Infecţioase a Spitalului Policlinico Federico II din Napoli, fiind transferată în timpul nopţii de la Spitalul Santobono, după ce testul pentru Covid-19 a ieşit pozitiv. După ce s-a aflat că bebelușul are noul coronavirus, i-a fost făcut și testul mamei, care încă așteaptă rezultatul. 

Micuța s-a născut prematur și cântărește acum, la două luni, trei kilograme și jumătate. Are simptome precum tusea, dar şi dificultăţi de respiraţie, însă nu ar avea nevoie de ventilaţie mecanică.

„Una dintre probleme, a explicat medicul Alfredo Guarino, este că mama vorbeşte foarte puţin limba italiană, nu este uşor să avem informaţii clare de la ea. A făcut şi ea testul, iar acum aşteptăm rezultatele”, scrie Rotalianul, publicație a românilor din Italia. 

În acelaşi spital se mai află un copil testat pozitiv pentru coronavirus, internat în urmă cu câteva zile, starea acestuia de sănătate îmbunătăţindu-se sub tratament.  

 

 

 

Loading...