Feţele durerii. Imagini cu copiii afectaţi de războiul din Siria

4-5-1.jpg

Micuţul Omran (5 ani) a fost scos de sub dărâmături plin de sânge şi moloz

Copii fără copilărie, fără speranţă şi linişte, într-un război crud, pe care nu-l înţeleg. Zilele trecute, o fotografie impresionantă a făcut înconjurul lumii. Click! vă arată şi alte feţe ale durerii din iadul în care pacea s-a pierdut definitiv.

Omran a făcut mii de oameni să plângă. El, la doar cinci ani, n-a scăpat însă nici o lacrimă. Împietrit de durere şi de spaimă, cu faţa plină de sânge şi parf, a rămas nemişcat pe scaunul portocaliu din ambulanţă. A fost scos de sub dărâmături după ce casa în care locuia, în Alep, Siria, a fost pusă la pământ de un atac aerian. 

„Parcă era în transă. Nu era inconştient, dar era traumatizat”, a povestit Abu Rajab, unul dintre medicii care l-au tratat pe Omran Daqneesh. Bietul copil a întrebat, la un moment dat, unde sunt părinţii lui. Într-un final, micuţul a fost reunit cu familia lui iar atunci când şi-a văzut mămica, Omran a izbucnit în lacrimi. MIcuţul nu şi-a văzut niciodată oraşul în care s-a născut aşa cum era el odinioară, falnic, cochet şi vesel. 

Odată cu izbucnirea războiului civil din Siria (anul 2012), oraşul a fost aproape ras de pe faţa pământului, aici purtându-se lupte dure între forţele guvernului sirian şi rebeli. 

4-5-2-mult-aproape.jpg

Oraşul Alep, din Siria, este aproape complet distrus, iar viaţa oamenilor curge printre dărâmături

 

Click! spune

Peste 100.000 de copii au murit în timpul acestui război sângeros din Siria iar peste 8.4 milioane sunt afectaţi, fie fiind nevoiţi să trăiască printre gloanţe şi alte fel de fel de orori, fie să fie nevoiţi să lase totul baltă şi să plece în pribegie. Peste 3.7 milioane de copii s-au născut de la începutul războiului civil din Siria. 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1