Ce s-a întâmplat cu femeia însărcinată filmată în atacul din Bataclan

Ultima actualizare:

    Femeia însărcinată a fost filmată în timp ce se ținea de pervazul unei ferestre a clădirii asediate de teroriștifoto: captură
Femeia însărcinată a fost filmată în timp ce se ținea de pervazul unei ferestre a clădirii asediate de teroriștifoto: captură

Imaginile filmate de jurnalistul publicației Le Monde în timpul atacului terorist asupra sălii de concerte Bataclan, din Paris, de vineri, 13 noiembrie, au făcut înconjurul lumii. Strigătele femeii care se ținea cu mâinile de o fereastră, la câțiva metri de sol, vor rămâne multă vreme în amintirea toturor celor care au văzut filmulețul. ”Sunt însărcinată”, striga femeia, iar cineva i-a sărit în ajutor.

Femeia este bine acum. La fel și bebelușul ei. Tânăra nu a vrut să-și facă publică identitatea, dar a ținut să-și cunoască salvatorul. ”Imediat după tragedie, ea a vrut să le mulțumească tuturor celor care i-au sărit în ajutor, dar mai ales bărbatului care s-a oprit câteva secunde din fugit și i-a întins mâna, ajutând-o să urce”, a declarat o prietenă a femeii pentru huffingtonpost.fr.

Prin urmare, apropiații femeii au dat un anunț pe Twitter, începând de duminică seară, 15 noiembrie, în speranța că-l vor putea găsi pe salvator.

”Datorită anunțului nostru, fratele bărbatului care a ajutat-o m-a contactat prin email. Am verificat dacă este într-adevăr vorba despre acea persoană. Din fericire, și el este bine, iar asta e tot ce ne doream să aflăm”, a adăugat prietena fmeii însărcinate.

Salvatorul femeii dorește, de asemenea, să-și păstreze anonimatul, din rațiuni de securitate, bărbatul oferind foarte multe informații la cald despre atacul terorist de la Bataclan. El a detaliat, pentru jurnaliștii cotidianului La Provence, ”scena ferestrei”.

”În fața mea erau două ferestre. De una dintre ele atârna o femeie însărcinată care îi implora pe cei aflați jos s-o prindă în cazul în care sărea. Jos însă era haos. Am trecut prin cealaltă fereastră și m-am agățat de o gură de aerisire. La 15 metri de sol. Am stat așa timp de cinci minute, apoi femeia însărcinată, care nu se mai putea ține, m-a rugat s-o ajut din interior. Ceea ce am și făcut.”

Un jurnalist de la Le Monde i-a filmat pe cei care încercau să se salveze de la Bataclan

Ceea ce a urmat pentru salvatorul femeii pare desprins din filmele de groază. ”Nu știu unde a plecat femeia după ce am tras-o în interior. Eu m-am întors în ascunzătoarea mea, care nu s-a dovedit a fi însă foarte bună. Cinci minute mai târziu am simțit țeava unui kalașnikov pe picior. Unul dintre teroriști mi-a spus: «Coboară de acolo. La pământ!» Acolo a început luarea de ostatici, eram vreo 15. De la balcon, teroriștii trăgeau în oamenii de jos. Auzeam țipete. Ne-au spus: «Suntem aici ca să vă facem să suferiți cum suferă oamenii nevinovați în fiecare zi în Siria. E război! Iar ăsta e doar începutul. Vom masacra oameni nevinovați. Vrem să spuneți asta mai departe”, a povestit bărbatul.

”Ne-au spus că s-ar putea să scăpăm cu viață. Ne-au cerut să sunăm la BFM, iTELE. Voiau să vorbească cu jurnaliști. Dar nu era nimeni. La un moment dat mi-au cerut un foc și m-au întrebat dacă banii sunt importanți pentru mine. Au scos un teanc de bancnote de 50 de euro, iar eu  trebuit să-i dau foc. Vorbeau în franceză între ei”, a mai spus eroul.

Bărbatul a scăpat după intervenția forțelor de ordine. Acum își dorește doar să se liniștească, asemenea femeii pe care a salvat-o în timpul atacului terorist care a făcut peste 80 de morți.

132 de morți și peste 350 de răniți în urma atacurilor din Paris

Vineri seară, 13 noiembrie, șase atacuri concertate au îndoliat capitala Franței. Bilanțul provizoriu numără până marți, 17 noiembrie, 132 de morți și peste 350 de răniți, dintre care 90 în stare gravă. Cel mai grav atac a fost asupra sălii de concerte Bataclan, aflată chiar în inima Parisului, unde se desfășura în acel moment un concert sold-out al trupei Eagles of Death Metal. Peste 80 de persoane și-au pierdut viața numai aici. Atacurile au fost revendicate de ISIS, organizația teroristă Stat Islamic.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net