Femeia de 350 kg dusă de 14 oameni la spital

Ultima actualizare:

    Titi a fost dusă cu mare greutate la spital Fotografii: Profimedia
Titi a fost dusă cu mare greutate la spital Fotografii: Profimedia

Mai ceva ca în filme! 14 oameni s-au chinuit s-o scoată din casă pe Titi Wati. De 6 ani era ţintuită la pat, din cauza greutăţii de 350 de kilograme. Salvatorii au tăiat uşa şi geamurile ca să o ducă la spital.

Titi Wati, de 37 de ani, din Palangka Raya City, Indonezia, s-a îngrăşat în neştire din cauza proastelor obiceiuri alimentare. În urmă cu zece ani, ea avea doar 44 de kilograme. Dar a început să se îndoape cu sanvişuri, băuturi dulci şi alte produse nesănătoase şi a ajuns să nu se mai poată ridica din pat din cauza grăsimii. Nu putea să stea decât pe burtă, iar fiica ei, Herlina, de 19 ani, trebuia s-o hrănească şi să o spele ca pe copiii mici. 

A încercat să slăbească mâncând doar băuturi speciale de slăbire, vegetale, dar nu şi le-a mai permis. Erau prea scumpe pentru salariul de tâmplar al soţului. Aşa că a apelat la ajutorul guvernului pentru a-şi salva viaţa. Autorităţile i-au trimis pe cei 14 salvatori care abia au reuşit s-o ridice din pat pe femeia imobilă şi s-o transporte pe targă la maşină. Au tăiat uşa şi geamurile ca să o poată scoate din casă, atât era de voluminoasă. 

A fost dusă la spitalul din Palangkaraya, unde a fost operată de urgenţă. Medicii i-au redus stomacul cu 60% cu ajutorul unui inel gastric. Este în prezent monitorizată 24 de ore din 24. “Îi vom controla dieta până o vom stabiliza. Dacă urmează sfaturile noastre, va slăbi între 15 şi 25 de kilograme pe lună”, spune doctorul Eka Rusdi Antara. 

Montarea inelului gastric se face printr-o intervenţie chirurgicală în urma căreia stomacul se împarte în două porţiuni inegale. Prima porţiune din stomac este mai mică şi comunică cu restul stomacului printr-un canal permis de inel. Cu cât stomacul este mai strangulat, cu atât trecerea alimentelor va fi mai limitată. Astfel, în urma operaţiei, stomacul este micşorat foarte mult. Pacientul ajunge să mănânce cât mai puţin, ceea ce duce la scăderea greutăţii sale, sigură şi pe termen lung. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net