Femeia care a adormit în 2008 și s-a "trezit" în 1992.

Ultima actualizare:

    Naomi Jacobs a scris o carte despre experienţa sa legată de pierderea memorieifoto: Caters
Naomi Jacobs a scris o carte despre experienţa sa legată de pierderea memorieifoto: Caters

Când Naomi Jacobs s-a trezit, în casa sa, ultimul lucru pe care şi-l amintea era că adormise cu o noapte inainte în paturile suprapuse pe care le împărţea cu sora sa şi îşi făcea griji despre examenul la limba franceza, ca mulţi alţi adolescenţi în vârstă de 15 ani.

Dar ceea ce îşi amintea Naomi Jacobs se întâmplase cu 17 ani înainte, relatează independent.co.uk, preluat de Mediafax. Jacobs credea că visează când s-a uitat în jur, în dormitorul pe care nu-l recunoştea, până când şi-a văzut chipul în oglindă: o femeieîn vârstă de 32 de ani se uita la ea. A fost îngrozită.

În timpul nopţii, Naomi Jacob, din Manchester, Marea Britanie, a fost afectată de amnezie totală tranzitorie, o formă de pierdere a memoriei cauzată de stres, care i-a şters partea "episodică" a memoriei. Jacobs era convinsă că era 1992, că era o elevă de 15 ani, iar John Major era premierul Marii Britanii. Când un băiat în vârstă de 10 ani pe care nu îl cunoştea a apărut lângă ea şi i-a spus "mama", Jacobs a declarat că a avut o reacţie de "şoc total". Femeia a declarat pentru BBC că a simţit "totul, de la frică la bucurie, în momentul în care am văzut acest băieţel, despre care nu-mi aminteam să-l fi născut, dar despre care ştiam fără îndoială că era al meu pentru că semăna foarte mult cu mine, până la groaza de a fi responsabilă pentru acest copilaş". "Eram convinsă că voi adormi, în acea noapte, şi mă voi trezi în anul 1992. Ceea ce se întâmpla nu era adevărat pentru mine", a spus Jacobs.

Ce este interesant este că memoria semantică, acea parte a creierului care reţine informaţii precum numere de telefon, rămăsese intactă, ceea ce înseamă că îşi putea aminti de exemplu codul PIN de la cardul bancar şi chiar cum să conducă o maşină. Pe de altă parte, tehnologia secolului al XXI-lea a lăsat-o pe femeie destul de confuză, Jacobs declarând că ultimul telefon mobil pe care îl văzuse era de mărimea unei cărămizi.

Amnezia totală tranzitorie implică apariţia bruscă şi temporară a unei probleme de memorie în cazul unei persoane sănătoase din toate punctele de vedere. Episoadele de lipsă a memoriei sunt asociate cu un eveniment neprevăzut în cel puţin o treime dintre cazurile cunoscute, potrivit experţilor. Episoadele de lipsă a memoriei sunt de obicei de scurtă durată şi foarte puţin probabil să se repete. Naomi Jacobs a declarat că a început să-şi revină după circa opt săptămâni. Ea a scris o carte despre experienţa sa legată de pierderea memoriei, intitulată "Forgotten Girl: A powerful true story of amnesia, secrets and second chances" ("Fata uitată: o poveste adevărată despre amnezie, secrete şi o a doua şansă", n.r.), care va fi publicată în Marea Britanie pe 23 aprilie.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net