Femeia asta are cea mai ciudată meserie din lume! Nu îţi vine să crezi ce îi place să facă...

sandra_lee.jpg

sandra lee doctorul stoarce cosuri
Dr. Sandra Lee, de 48 de ani, a fost numită Dr. Sparge Coşuri

Femeia aceasta are cea mai ciudată meserie din lume. Dr. Sandra Lee (48 de ani) e unul dintre cei mai cunoscuţi dermatologi din SUA. Însă pe YouTube i se spune „Dr. Pimple Popper” („Dr. Sparge-Coşuri") şi a făcut mii de stoarceri, prezentate în direct pe canalul ei personal. Şi în ciuda aspectului respingător al acestui gest, milioane de oameni din întreaga lume s-au abonat la Dr. Pimple Popper. Dr. Sparge-Coşuri devenit un fenomen după ce, acum patru ani, a început să posteze clipuri în care opera diverse afecţiuni ale pielii. Între timp a ajuns să aibă propria emisiune TV şi să fie urmărită de milioane de oameni de pe întreg mapamondul.

Dr. Sandra Lee, în vârstă de 48 de ani, are cea mai ciudată meserie din lume şi are acum propria emisiune pe canalul TLC, în cadrul căreia prezintă tot felul de probleme ale pielii, cum ar fi lipoamele benigne. Premiera noului sezon din emisiunea „Dermatologie de top” a avut loc vineri, 11 ianuarie, de la ora 22:00, pe TLC. Emisiunea poate fi urmărită în fiecare vineri la aceeaşi oră.

1. De ce crezi că videoclipurile despre stoarcerea coşurilor sunt atât de populare?

Cred că stoarcerea coşurilor îi face pe oameni fericiţi. Multe persoane se simt uşuraţi sau mai puțin anxioşi atunci când urmăresc o extracţie. Oamenii simt o satisfacţie când văd că ceva ce nu ar trebui să fie acolo este eliminat. Mulţi îmi spun că adorm la videoclipurile mele datorită efectului calmant al sindromului ASMR (reacţie euforică a creierului la diverşi stimuli externi). Alții spun, dimpotrivă, că aceste videoclipuri îi învigorează şi le dau o energie bună, asemănătoare cu senzaţia pe care o ai după ce te dai într-un carusel sau când vezi un film horror.

2. Care este povestea din spatele numelui „doctorul Sparge-Coşuri”?

Când am început să postez pe internet videoclipuri cu coșuri stoarse, am descoperit că există o adevărată subcultură în jurul genului ăsta de conţinut. Am găsit o întreagă comunitate pe Reddit în care oamenii îşi trimiteau astfel de clipuri. În fine, nu am înţeles pe deplin cum funcţionează Reddit, dar am văzut că toată lumea foloseşte un pseudonim. Aşa că m-am gândit, ce nume aş putea să folosesc? Dr. Pimple Popper (dr. Stoace-Coşuri)! şi aşa a rămas.

3. Care a fost punctul culminant al carierei tale de „dr. Sparge-Coşuri”?

Cred că încă nu am atins „punctul culminant” din cariera mea. Am bătut un drum lung de acum patru ani, când am dat startul în social media şi pe YouTube pentru postările medicale, pe care oamenii le-au găsit iniţial „şocante” şi „dezgustătoare”. Nu credeam că totul va ajunge chiar atât de departe. Au fost, însă, momente importante în cariera mea: primul milion de abonaţi pe YouTube, lansarea propriei linii de îngrijire a pielii, care a fost visul meu dintotdeauna, publicarea unei cărţi, şi lansarea propriei emisiuni televizate pe TLC.

4. Ce tip de operaţii îţi plac cel mai mult şi de ce?

Dacă-mi trimiţi videoclipuri cu alte persoane care scot un chist uriaş, cel mai probabil nu aş putea să mă uit. Dar înţeleg calitatea hipnotică a ASMR şi „savurez” mereu o extracţie bună. De obicei, mă bucur la cele care ştiu că vor avea succes la public. Trebuie să mărturisesc că extracţiile simple, curăţarea punctelor negre şi a porilor dilataţi sunt favoritele mele.

5. Când discuţi despre aceste probleme cu pacienţii tăi, cum îi ajuţi să nu se simtă ruşinaţi?

E o problemă obişnuită pentru dermatologi. Oamenii cred că problemele pielii sunt ceva jenant, pentru că de cele mai multe ori nu le putem ascunde de privirile celorlalţi. Este important ca toţi să fie trataţi la fel, cât mai firesc. Încerc să vorbesc cu ei ca şi cum ar fi un membru al familiei sau o prietenă bună. Şi nu mă comport niciodată de parcă problemele lor ar fi scârboase sau dezgustătoare.

6. Ai avut vreodată un caz atât de grav încât să nu îl poţi rezolva?

Sigur că da, au existat persoane pe care am fost nevoită să le refuz sau să le trimit către un alt medic, cu o altă specializare. Oamenii vin acum din toată lumea, crezând că pot înlătura orice fel de nodul sau inflamaţie. Dar, ca dermatolog, eu pot îndepărta chirurgical doar noduli care se află în interiorul pielii. Dacă au o tumoare pe un organ intern, glandă, os, muşchi, acest lucru nu este în sfera mea de acţiune şi nu-i pot ajuta.

7. Se mai pot obține programări la tine acum, când eşti atât de cunoscută?

Într-un fel. Sunt lucruri pe care le fac doar eu, cum ar fi chirurgia complicată a cancerului de piele şi reconstrucţia şi chirurgia cosmetică, cum ar fi liposucţia. De asemenea, am pacienţi care au fost cu mine de la început, de când am început practica, acum aproape 15 ani, aşa că fac tot posibilul să mă văd cu ei. Nu vreau să se simtă neglijaţi, îmi pasă de ei. Deci, cred că depinde de motivul pentru care vii. Dacă nu m-ai mai văzut înainte şi vii de departe, cel mai probabil va dura mai mult până să obţii o programare.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1