Familia regală a României: ”Principele Philip şi Regele Mihai au păstrat o prietenie de o viaţă întreagă”

printul-philip-regele-mihai.jpg

printul philip si regele mihai pe cai
Prințul Philip și Regele Mihai (dreapta) au fost veri. Aici, în 1928, împreună pe plaja din Constanța
foto: Profimedia

Familia regală a România a transmis, vineri, un mesaj de condoleanţe la moartea prinţului consort Philip al Marii Britanii. Prinţul Philip şi regele Mihai, născuţi în aceeaşi zi, au fost veri şi au păstrat o prietenie de o viaţă întreagă, se arată în mesajul casei regale.

Prințul Philip a murit la vârsta de 99 de ani, la castelul Windsor. Consortul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a avut-o pe soția sa alături în ulimele zile din viață.

"Majestatea Sa Custodele Coroanei şi ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu nespusă tristeţe vestea trecerii la cele veşnice a Alteţei Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburgh. Principele Philip şi Regele Mihai, născuţi în acelaşi an, au fost veri şi au păstrat o prietenie de o viaţă întreagă. Ducele de Edinburgh a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi i-a purtat de grijă în şcoală, la liceu şi la facultate. Principele Philip, alături Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viaţa Familiei Regale române", transmite Casa Regală a României.

După dispariţia Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta Ducele de Edinburgh a fost o figură părintească.

Toate generaţiile din Familiile Regale română şi britanică au fost apropiate, dar pentru generaţia de astăzi, Regina Elisabeta a II-a şi Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspiraţie, a precizat comunicatul familiei regale.

Prințul Philip a murit la trei săptămâni după ce a fost externat din spital

Prințul Philip a murit la vârsta de 99 de ani, la castelul Windsor. Ducele de Edinburgh fusese externat în urmă cu trei săptămâni după o lună de stat în spital, din cauza unei infecții și a unor afecțiuni cardiace mai vechi.

Prințul Philip și-a petrecut ultimele zile din viață la castelul Windsor, alături de regina Elisabeta.

Citește și:

Singura dată când regina Elisabeta a transmis un mesaj despre problemele din căsnicia cu prințul Philip

Cele mai mari gafe ale prințului Philip, care au pus în încurcătură familia regală britanică

Loading...