Explozie și incendiu la un laborator din Rusia în care sunt ținute virusuri de Ebola și variolă

laborator.jpg

laborator
Un laborator din Rusia, în care există virusuri periculoase, a explodat
Foto: pixabay.com
Citeste tot despre: 

Centrul de cercetare pentru Virologie și Biotehnologie, cunoscut sub denumirea de "Vector", una dintre cele mai cunoscute instituții pentru cercetarea virusurilor, a explodat în timpul unor lucrări de reparație. Explozia a fost urmată de un incendiu. În centru sunt ținute mostre de virusuri periculoase, precum Ebola, HIV, variolă, dar și tulpini de antrax.

Instituția din regiunea Novosibirsk, Siberia, deține studii despre arme biologice din vremea URSS. Un angajat a suferit arsuri de gradul trei.

Autoritățile din Rusia susțin că în încăperea de la etajul cinci în care a avut loc explozia nu existau substanțe cu risc biologic. De asemenea, primarul orașului Koltsovo le-a dat asigurărio cetățenilor că nu vor exista urmări de natură biologică, anunță The Guardian.

În 2004, o cercetătoare de la laboratorul Vector a murit, după ce s-a înţepat accidental cu un ac care era infectat cu virusul Ebola. 

Virusul variolei este păstrat în două laboratoare din lume: la Vector și la Centrul pentru Controlul Bolilor din Atlanta, Statele Unite.
 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1