Explozie puternică în Liban, la un depozit de armament al grupării Hezboolah. Mai multe persoane au fost rănite

beirut2_0.jpg

beirut
O explozie puternică a avut loc în Liban, marți, 22 septembrie
Sursă foto: EPA-EFE (Imagine cu caracter ilustrativ)

Un depozit de armament al grupării şiite pro-iraniene Hezbollah a explodat marţi în sudul Libanului. În urma deflagrației, mai multe persoane au suferit răni și au fost transportate la spital pentru a beneficia de îngrijirile medicale necesare.

O imensă coloană de fum negru s-a ridicat deasupra locului exploziei al cărei suflu a fost resimţit în satul Ain Qana, din sudul Libanului, zonă care este un adăpost politic al acestei grupări puternic înarmate. Gruparea este cunoscută pentru influența pe care o are în Liban, precum și pentru războiale pe care le-a purtat cu Israelul. 

Potrivit primelor informații, membrii grupării Hezbollah au creat un cordon de securitate în jurul depozitului unde s-a produs explozia, la circa 50 de kilometri sud de capitala Beirut.

Explozia provoacă îngrijorări întrucât țara se confruntă cu cea mai gravă criză după războiul civil dintre anii 1975 şi 1990. Mai mult decât atât, locuitorii încă încearcă să își revină complet după explozia care a avut loc în luna august în portul Beirut și care a adus moartea a cel puțin 100 de persoane. 

4 august, o zi neagră pentru locuitorii din Beirut 

beirut-1.jpg

beirut
Peste 100 de persoane și-au pierdut viața în explozia de pe 4 august
Sursă foto: AFP

O explozie care a semănat cu bomba atomică de la Hiroshima s-a dezlănuțuit peste Beirut. Senzorii seismici GFZ au înregistrat un cutremur de 3,5, iar suflul exploziei se resimte până în Larnaca, din Cipru, la 240 km distanță. După risipirea, în urmă a rămas un fum dens negru.

Peste 100 de persoane au murit și 4.000 au fost rănite de ploaia de cioburi și bucăți de beton adusă de suflul teribil al exploziei. 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1