Explozie puternică în apropierea unei baze militare la sud de Teheran

Ultima actualizare:

    Explozie puternică în TeheranFoto Pixabay.com
Explozie puternică în TeheranFoto Pixabay.com

Autorităţile iraniene investighează o explozie puternică care a avut loc în apropierea unei baze militare aflate la sud de capitala Teheran, despre care se crede că a fost folosită în trecut pentru teste nucleare.

Înregistrări video şi fotografii care au fost publicate de presa locală pe reţelele de socializare arată luminarea puternică a cerului în noaptea de joi spre vineri, urmată de un mare nor de fum. Martorii au spus că sunetul exploziei a venit dinspre Parchin, o bază militară importantă.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Davoud Abdi, a declarat pentru televiziunea de stat că explozia a avut loc la o instalaţie de depozitare a gazului într-o zonă publică a Parchin, şi nu la o bază militară. Incendiul a fost stins şi nu au fost raportate victime, a adăugat el, însă nu a oferit detalii despre cauză.

„Colegii noştri se află în teren şi investighează atent incidentul”, a afirmat Abdi.

Parchin găzduieşte o întinsă bază militară, unde tehnicienii iranieni ar fi testat componente explozibile puternice pentru o focoasă nucleară, la începutul anilor 2000. Autorităţile iraniene au negat acest lucru.

În 2014 s-a crezut că amplasamentul militar a fost distrus de un incendiu sau explozie, dar anchetele realizate de Agenţia Internaţională de Energie Atomică au fost îngreunate de lipsa accesului în zonă.

First video report of a massive explosion with red light around Tehran, heard by many residents. Reports of a military outpost around there. #Iran pic.twitter.com/lQT4CPFLUC— Farnaz Fassihi (@farnazfassihi) June 25, 2020

First video report of a massive explosion with red light around Tehran, heard by many residents. Reports of a military outpost around there. #Iran pic.twitter.com/lQT4CPFLUC

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net