Explozie puternică în apropierea unei baze militare la sud de Teheran

explosion-123690_1920.jpg

Explozie puternică în Teheran
Foto Pixabay.com
Citeste tot despre: 

Autorităţile iraniene investighează o explozie puternică care a avut loc în apropierea unei baze militare aflate la sud de capitala Teheran, despre care se crede că a fost folosită în trecut pentru teste nucleare.

Înregistrări video şi fotografii care au fost publicate de presa locală pe reţelele de socializare arată luminarea puternică a cerului în noaptea de joi spre vineri, urmată de un mare nor de fum. Martorii au spus că sunetul exploziei a venit dinspre Parchin, o bază militară importantă.

 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Davoud Abdi, a declarat pentru televiziunea de stat că explozia a avut loc la o instalaţie de depozitare a gazului într-o zonă publică a Parchin, şi nu la o bază militară. Incendiul a fost stins şi nu au fost raportate victime, a adăugat el, însă nu a oferit detalii despre cauză.

„Colegii noştri se află în teren şi investighează atent incidentul”, a afirmat Abdi.

Parchin găzduieşte o întinsă bază militară, unde tehnicienii iranieni ar fi testat componente explozibile puternice pentru o focoasă nucleară, la începutul anilor 2000. Autorităţile iraniene au negat acest lucru.

În 2014 s-a crezut că amplasamentul militar a fost distrus de un incendiu sau explozie, dar anchetele realizate de Agenţia Internaţională de Energie Atomică au fost îngreunate de lipsa accesului în zonă.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1