Experiență unică! Stai la terasă, bei ceva şi peştii îţi fac pedichiura

Ultima actualizare:

    Clienţii mănâncă  şi se relaxează,  peştişorii sunt  jos şi lucreazăfotografii: AFP
Clienţii mănâncă şi se relaxează, peştişorii sunt jos şi lucreazăfotografii: AFP

Ce poate fi mai relaxant decât să asculţi şipotul apei, să bei un suc şi să îi laşi pe peştişori să îţi cureţe picioarele! Cam asta se întâmplă la restaurantul Soto Cokro Kembang, din capitala culturală a Indoneziei, Yogyakarta, insula Java, unde mii de turişti vin să mănânce şi să bea în timp ce îşi fac un tratament de înfrumuseţare.

Înghesuială de nedescris în localul deţinut de Imam Nur, un afacerist din satul Wedomartani, din capitala culturală a Indoneziei, Yogyakarta, de pe insula Java! Restaurantul cu mâncare javaneză şi-a deschis porţile în urmă cu doar câteva luni şi abia dacă mai face faţă comenzilor. Motivul: clienţii beneficiază în timpul şederii de un tratament de înfrumuseţare la picioare, realizat de gingaşii peştişori din ordinul Cipriniforme. Adi Karianov a venit tocmai din Rusia pentru că a simţi pe propria piele această experienţă unică. 

Localnicii susţin  că tratamentul  are proprietăţi  terapeutice
Localnicii susţin că tratamentul are proprietăţi terapeutice

”Simţeam cum peştii mă muşcă de picioare. Mă gâdila într-un mod ciudat, dar foarte plăcut. Pot spune că a fost cea mai relaxantă masă pe care am mâncat-o în viaţa mea”, a spus Karianov. Tratamentul cu peştişori este specific Asiei de Vest şi, chiar dacă nu a fost dovedit încă ştiinţific, are beneficii înclusiv în afecţiunile membrelor inferioare. Cei care se ocupă de acest tratament sunt peştii-medici Garra Rufa, care trăiesc în apele dulci din zonele subtropicale. Aceşti micuţi sanitari au dimensiuni cuprinse între 14 şi respectiv 24 de centimetri. Patronul localului a explicat pentru AFP că tatăl lui i-a dat ideea deschiderii acestui restaurant, chiar în luna iunie, când numărul turiştilor era extrem de ridicat. Imam Nur a recunoscut că a primit oferte de a deschide un bar similar şi în oraşe europene, dar că încă nu vrea să ”se extindă pe plan internaţional pentru că vrea să înlocuiască peştii cu o specie mai harnică în igienizarea picioarelor”. ”Tatăl meu mi-a adus 7.000 de Red Nile Tilapia şi i-am testat, pentru că pe aceştia îi agreează inclusiv ecologiştii de la PETA”, a zis Imam.

image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net