Eurovision 2016: Fanii, furioși din cauza ordinii în care cântă artiștii

Ultima actualizare:

    Publicul Eurovision 2016 nu este mulțumit de formatul emisiuniiFoto: Arhiva Click!
Publicul Eurovision 2016 nu este mulțumit de formatul emisiuniiFoto: Arhiva Click!

Eurovision 2016 este cel mai așteptat eveniment muzical din acest an. Cea de-a 61 ediție se ține la Stockholm, în Suedia, pe 10, 12 și 14 mai. Fanii Eurovision sunt furioși din cauză că producătorii emisiunii sunt cei care decid ordinea in care cântă artiștii. Aceștia consideră că se fac favoritisme și că unele țări pierd voturi din această cauză.

Folosind același format încă din 2013, producătorii sunt cei care deci în ce ordine cântă artiștii la Eurovision 2016, potrivit stuff.co.nz. Motivul ar fi oferirea unor șanse egale fiecărei melodii, însă telespectatorii nu sunt de acord.

„Scopul meu este să dau spațiu maximum fiecărei piese și să fac fiecare artist să strălucească pe scenă timp de trei minute”, a explicat producătorul Eurovision Christe Bjorkman.

Fanii Eurovision s-au arătat indignați, menționând că acest format este, în mod evident, nedrept și că le favorizează pe Rusia și Australia. 

Eurovision 2016: Reguli noi

  • Anul acesta regulile de vot la Eurovision s-au schimbat.  În anii precedenți, voturile publicului și juriului din fiecare țară erau combinate pentru a-l desemna pe cel care merge în finală. Acum, voturile juriului fiecărei țări și cele ale publicului vor fi separate.
  • Fiecare țară participantă la Eurovision 2016 va putea primi din partea celor cinci membri ai juriului maximum 12 puncte, astfel voturile juriului și ale publicului nu vor mai fi astfel combinate.
  • Noul sistem Eurovision 2016 presupune că o țară, chiar dacă va fi clasată pe locuri inferioare de către juriu, are șansă să urce în clasament datorită votului dat de public. Votul juriului nu poate influența votul publicului și invers.
  • După ce voturile juriului de la Eurovision 2016 vor fi numărate, vor fi combinate voturile obținute prin televoting, asigurându-se astfel câte un punctaj pentru fiecare țară. Aceste rezultate obținute prin televoting vor fi anunțate începând cu țara care a obținut cel mai mic punctaj și terminând cu cea care are cel mare punctaj.
  • Organizatorii vor să creeze un concurs mai incitant pentru că până acum, telespectatorii știau care va fi câștigătorul înainte de a se termina votarea.
  • Anul acesta, nimeni nu va ști câștigătorul până la finalul votului, potrivit organizatorilor.

Eurovision 2016: când au loc semifinalele

Eurovision 2016 adună cei mai talentați concurenți din 43 de țări. În prima semifinală, care are loc pe 10 mai, vor urca pe scenă 18 paricipanți. Cea de-a doua are loc pe 12 mai și vor cânta alți 19 participanți. Ordinea în care vor cânta artiștii în marea finală Eurovision 2016, ce va avea loc pe 14 mai, va fi stabilită după cea de-a doua semifinală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net