Eurovision 2015: Australia, în premieră, la concurs. Merge direct în finală VIDEO

eurovision_2015.jpg

eurovision 2015 australia finala
Dacă Australia va câştiga concursul va avea dreptul de a trimite un reprezentant şi în 2016
Foto: Captură video

Australia va concura, în premieră, la competiţia muzicală Eurovision 2015, care va avea loc pe 19, 21 şi 23 mai la Viena, cu ocazia celebrării celei de-a 60-a aniversări a concursului muzical, numărul de ţări participante ajungând la 40.

Australia va participa în premieră şi doar pentru această ediţie a concursului Eurovision care împlineşte anul acesta 60 de ani, potrivit site-ului eurovision.tv.

Tema din 2015 a concursului muzical este "Building Bridges" (Construind Punţi, n.r), iar Australia a fost invitată de European Broadcasting Union (EBU) şi de televiziunea naţională austriacă ORF, care organizează ediţia din acest an a concursului, să participe în cadrul Marii Finale Eurovision 2015 care va avea loc pe 23 mai la Viena.

"Suntem foarte bucuroşi că am obţinut această oportunitate istorică pentru Australia de a fi reprezentată pe cea mai mare scenă a lumii la cea de-a 60-a aniversare a concursului Eurovision şi suntem onoraţi că EBU ne-a susţinut să ne îndeplinim această dorinţă. SBS transmite concursul Eurovision de peste 30 de ani şi am văzut în tot acest timp cum dragostea australienilor pentru acest concurs a tot crescut", a declarat, la rândul său, Michael Ebeid, director general al SBS, televiziunea australiană care retransmite concursul în această ţară.

"Concursul muzical Eurovision 2015 s-a dezvoltat de-a lungul istorie sale şi a devenit cel mai mare eveniment de divertisment televizat din lume. Odată cu participarea Australiei, împreună cu partenerii noştri de la EBU şi SBS, am reuşit să ridicăm concursul la un nivel global şi să construim o nouă punte pentru cea de-a 60-a aniversare. O punte care se întinde de-a lungul globului, pornind din inima Europei", a spus directorul general al ORF, Alexander Wrabetz, conform Mediafax.

Condițiile participării la Eurovision 2015 a Australiei

Potrivit organizatorilor, Australia va putea să voteze atât în cadrul semifinalelor, cât şi în cadrul finalei Eurovision 2015. Pe lângă juriul profesional, organizatorii iau în considerare posibilitatea de a permite publicului australian de a vota prin telefon, în condiţiile diferenţelor mari de fus orar (în Australia este dimineaţă la ora transmiterii în direct a concursului). Dacă va fi permis, votul publicului va însemna 50% din punctajele acordate de Australia concurenţilor.

Televiziunea SBS va trimite un concurent, care nu a fost încă stabilit, la Viena, unde va concura direct în Marea Finală, în aceleaşi condiţii ca şi ceilalţi participanţi. Publicul din celelalte 39 de ţări participante va putea vota pentru concurentul australian. Conform regulilor, publicul nu poate vota pentru reprezentantul propriei ţări.

Decizia de a permite Australiei prezenţa direct în finala Eurovision 2015 a fost luată pentru a nu reduce şansele celorlalţi semifinalişti de a ajunge în finală şi s-a ţinut cont şi de faptul că participarea Australiei este un eveniment special, care va avea loc o singură dată. Totuşi, organizatorii Eurovision au precizat că, dacă Australia va câştiga concursul de anul acesta, va avea dreptul de a trimite un reprezentant şi în 2016, dar concursul Eurovision va avea loc tot într-un oraş din Europa, chiar şi în aceste condiţii.

Cine participă în finala Eurovision 2015

eurovision.jpg

Eurovision 2015 romania
Finala Eurovision 2015 va avea loc la 23 mai, în Austria
foto: Wikipedia

În finala Eurovision 2015 vor participa, pe lângă Australia, cele zece ţări calificate din fiecare semifinală, alături de ţara gazdă, Austria, şi de cele cinci ţări care contribuie financiar cel mai mult la bugetul EBU, Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie. Concursul se va desfăşura, în 2015, la Viena, Austria, în 19, 21 şi 23 mai. România va participa în prima semifinală a concursului, cea din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria.

Melodia care va reprezenta Românnia la Eurovision 2015 va fi aleasă va fi aleasă pe 8 martie, într-un spectacol televizat, cu public, desfăşurat la Sala Polivalentă din Craiova şi difuzat, în direct, de TVR.

Loading...
 
 

Citește și

  • Eurovision Romania 2015 Silvia Dumitrescu

    Eurovision România 2015 va avea loc anul acesta la Craiova, la 8 martie. Atunci se va alege piesa care va reprezenta țara noastră în finala concursului de la Viena, din luna mai. În acest moment, în TVR se ascultă cele 100 de piese înscrise. Dintre acestea, doar 12 intră în lupta decisivă.

  • eurovision romania 2015 finala craiova

    Eurovision România 2015 a atras aproape 100 de piese în cursa pentru un loc în finala din 8 martie, de la Craiova. Vedete autohtone, dar şi mulţi compozitori străini – suedezi, norvegieni, germani, britanici, australieni - speră să reprezinte România la concursul de la Viena, din luna mai.

  • robert turcescu eurovision 2015

    Robert Turcescu participă la Eurovision 2015. La câteva luni după s-a retras din presă, după ce a mărturisit că a fost ofiţer acoperit, el îşi urmează visul în muzică şi speră să câştige marele concurs.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1