Europenii, cei mai mari consumatori de cafea din lume

Ultima actualizare:

Se preconizează că consumul mondial de cafea în anul 2020-2021 va atinge volumul fizic echivalent cu 167,58 milioane saci de 60 kg, ceea ce reprezintă o creștere de 1,9% față de consumul înregistrat în anul precedent, care a fost de 164,43 milioane de saci.

Europa, cel mai mare consumator de cafea

Prognoza este de la Corporația braziliană de cercetare agricolă (Embrapa). În acest an, Europa va reprezenta 32,5% din consumul mondial de cafea, Asia și Oceania 21,9%, America de Nord 18,9%, America de Sud 16,2%, Africa 7,3% și Mexic și America Centrală 3,2%.

În acest context global al consumului de cafea, o clasificare a celor șase blocuri economice, în ceea ce privește volumul și creșterea procentuală respectivă, în raport cu perioada precedentă, arată următoarea performanță în ordinea descrescătoare a volumului: Europa, pe primul loc, cu 54,25 de milioane de saci care vor fi consumați, vor prezenta o creștere de 1,8%; pe locul doi se situează Asia și Oceania, cu 36,70 milioane de saci (creștere de 1,3%); și, apoi, se remarcă America de Nord, cu 31,77 milioane de saci (3,7%).

Pe locul patru în acest clasament, se situează America de Sud, cu 27,23 milioane de saci, un volum fizic care reprezintă o creștere de 1,2% față de perioada precedentă; pe locul cinci, continentul african, cu 12,27 milioane de saci (2,1%); și, în cele din urmă, regiunea care include Mexicul și America Centrală, consumul va ajunge la 5,36 milioane de saci, ceea ce va reprezenta o creștere de 0,7%, comparativ și cu consumul din anul anterior. Expresor cafea eMAG, oferte

Cifrele și datele statistice privind performanța consumului producției globale de cafea provin din Raportul privind piața cafelei - mai 2021, de către Organizația Internațională a Cafelei (ICO), o instituție care reprezintă industria mondială a cafelei, ai cărei membri sunt marii producători de cafea la nivel global.

Raportul este disponibil integral la Observatorul cafelei, al consorțiului Pesquisa Café, o rețea integrată de cercetare coordonată de Embrapa Café. Anul cafelei pentru ICO cuprinde perioada din octombrie până în septembrie anul următor. Consumul și producția mondială de cafea sunt grupate de organizație în cele șase blocuri economice menționate.

ICO atribuie creșterea consumului mondial de cafea relaxării restricțiilor legate de pandemia covid-19 și perspectivelor unei redresări economice ulterioare, pe lângă încrederea consumatorilor, factori care au semnalat o tendință pozitivă a consumului mondial de cafea. Astfel, potrivit organizației, consumul ar trebui să crească cu 2,3% în țările importatoare și 1% în țările exportatoare.

Așadar, am văzut că Europa va rămâne pentru încă un an cel mai mare consumator de cafea la nivel global, deși nu are cea mai mare populație. Asta pentru că țările de pe Bătrânul Continent sunt printre cele mai mari consumatoare.

Conform statisticilor furnizate de Departamentul Agriculturii din Statele Unite, țara cu cel mai mare consum de cafea este Elveția, cu 7,9 kg de persoană pe an. Într-un alt raport, furnizat de EUROMONITOR INTERNATIONAL, acest record a fost atribuit Finlandei, cu 12 kg pe cap de locuitor.

Cu toate acestea, acesta nu apare în raportul USDA, deoarece cantitatea totală de consum a fost prea mică pentru a fi inclusă în evaluarea generală. Islanda urmează după Norvegia (a doua țară mare consumatoare pe cap de locuitor) cu 9,0 kg pe cap de locuitor și Danemarca cu 8,7 kg.

În alte rapoarte, Olanda a contribuit la acest top cu 8,4 kg pe cap de locuitor. Totuși, nu este din nou inclusă în acesta (iar datele sunt disponibile doar pentru anii 2017/18). Din același motiv – nu consumă suficient pentru a apărea în raportul general. Dar merită menționată, deoarece consumă multă cofeină.

Ar putea părea o surpriză să vedem că primele două poziții sunt ocupate de țări (relativ) mici precum Finlanda (5,5 milioane de oameni) și Norvegia (5,3 milioane de oameni). Cel puțin atunci când sunt comparate cu SUA, Rusia, Brazilia și alte țări mai mari. De ce? Finlanda are doar aproximativ 5,5 milioane de locuitori.

Cu toate acestea, este una dintre cele mai mari țări consumatoare de cafea din lume, alături de alte țări scandinave – Norvegia (5,2 milioane de oameni) și Islanda.După cum puteți vedea – țări mari, cum ar fi Franța, SUA și Canada, nu sunt în top. Deși consumă mult mai multă cafea decât țările mai mici (cum ar fi Elveția, Norvegia sau Suedia); au populații mult mai mari. Prin urmare, consumul mediu pe cap de locuitor este mai mic, deoarece cantitatea totală de cafea trebuie împărțită cu mai mulți oameni. De altfel, în Top 10 țări cu cel mai mare consum de cafea pe cap de locuitor, doar una singură nu este din Europa. E vorba de Canada, ocupanta locului 10, cu un consum mediu de 6,2 kilograme pe cap de locuitor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net