Erou de la 11 septembrie 2001, doborât de cancer ca urmare a toxinelor inhalate atunci

wtc.jpg

world trade center
Un alt erou al tragediei de la 11 septembrie 2001 a încetat din viață
Foto: Getty

Un pompier de origine irlandeză care a a fost în echipa de salvatori ai tragicului eveniment de la 11 septembrie 2001, a murit de cancer esofagian. A devenit al 124-lea pompier, doborât de cumplita boală, instalată după ce a inhalat monoxid de carbon și alte subtanțe chimice în timpul atentatului.

Numele lui era Brian J. Masterson și a fost unul dintre acei salvatori curajoși din cadrul Departamentului de Pompieri din New York care a depus eforturi supraoemenști pentru a găsi supraviețuitorii din cel mai cumplit atac terorist din epoca post-Război Rece.

pompier.jpg

pompier
Brian J. Masterson, unul dintre numeroșii pompieri care au participat la salvarea supraviețuitorilor de la Wolrd Trade Center
Foto: Daily Mail

Eroul a murit la vârsta de 61 de ani ca urmare a cancerului esofagian, apărut în urma expunerii la substanțele toxice pe care le-a inhalat în urmă cu 16 ani. Abia în urmă cu doi ani a fost diagnositcat cu necruțătoarea boală.

pompuier_2.jpg

pompier
Brian J. Masterson a murit la vârsta de 61 de ani din cauza cancerului esofagian
Foto: Daily Mail

Brian a lăsat în urmă trei copii, care l-au condus pe 27 ianuarie pe ultimul său drum. A fost înmormântat în patria sa adoptivă, în Statele Unite, în Walden. Specialiștii au observat că în urma atentatului de la World Trade Center, cei care au supraviețuit, dar au fost expuși gazelor toxice, au dezvoltat în jur de 50 de tipuri de cancer, precizează The Sun.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1