Epidemia de coronavirus din Italia ne strică vacanța. Dacă o anulezi, nu vezi nici un ban înapoi!

Ultima actualizare:

    Cele mai multe cazuri de coronavirus sunt înregistrate în Bergamo. Catedrala din Milano a fost închisă, iar festivalul de la Veneţia a fost închis mai devreme foto: Shutterstock
Cele mai multe cazuri de coronavirus sunt înregistrate în Bergamo. Catedrala din Milano a fost închisă, iar festivalul de la Veneţia a fost închis mai devreme foto: Shutterstock

Epidemia de coronavirus din Italia declanșează isterie printre românii care şi-au programat vacanţe în peninsulă în această perioadă. Din cauza numărului îngrijorător de cazuri de coronavirus, turiştii încep să se gândească de două ori înainte dacă să se mai îmbarce către o cursă spre Bergamo, unul dintre locurile unde există tot mai multe îmbolnăviri, peste 150 de cazuri şi 4 morţi. Ultima persoană decedată este un italian în vârstă de 81 de ani, care a murit în Bergamo.

Extinderea coronavirusului în lume, în special în Italia, strică unele dintre planurile de vacanță ale românilor. În peninsulă au fost înregistrate 152 de îmbolnăviri, patru oameni au murit şi 11 oraşe sunt în carantină. Tema de îmbolnăvire îi face pe români ceva mai grijuli, care nu mai par atât de deschişi să călătorească spre această destinaţie. Consultanţii în turism avertizează că decizia de a sta acasă le aparţine, ceea ce înseamnă că nu vor primi banii înapoi pe vacanţe.

Răzvan Pascu a declarat că nu sunt prea multe soluţii pentru cei care au bilete cumpărate pentru Italia şi nu mai vor să plece. „Dacă zborurile nu au fost anulate, ei nu îşi pot primi banii înapoi, e o decizie unilaterală dacă te hotărăşti să nu mai călătoreşti, şi atunci nimeni nu te va despăgubi.

E decizia ta să renunţi. Unele hoteluri pot să dea banii înapoi, dacă a fost o rezervare cu anulare gratuită.Nu sunt nici asigurări pentru astfel de situaţii. Chiar dacă o astfel de situaţie va fi văzută că forţă majoră, asigurările au excludere pentru forţă majoră”, a explicat consultantul în turism.

Epidemia de coronavirus din Italia îi ține pe români în țară 

El a subliniat că oamenii trebuie să se informeze din surse sigure şi abilitate şi să încerce să nu intre în panică.

„La nivelul de acum, nu ne putem gândi foarte clar ce se poate întâmpla peste o lună. Ar trebui să ne limităm călătoriile în China, dar cred că e uşor o panică nejustificată pentru alte destinaţii. Pentru cei care aveau călătorii planificate în Italia e o situaţie neplăcută, dar în zonele afectate din nordul Italiei sunt nişte sătuce care nu sunt locuri turistice, iar în ceea ce priveşte Milano, un oraş cu sute de mii de locuitori, faptul că s-au întâmplat câteva cazuri de coronavirus nu e neapărat motiv de panică”, a afirmat Pascu.

Citeşte şi:

 Leac pentru coronavirus din plasma persoanelor care s-au vindecat?

Coronavirus. Măsuri drastice de carantină, impuse în Hubei din cauza infecţiilor

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net