Părinţii soției românce a lui Puigdemont: Marcela merge la vrăjitoare și i-a dat politicianului o amuletă

soti.jpg

Lenuţa şi Andrei Topor, socrii lui Carles Puigdemont
FOTO El Mundo/Simona Danda

Jurnaliștii publicației spaniole El Mundo au mers de Sfântul Dumitru în Vaslui pentru a-i cunoaște pe socrii lui Carles Puigdemont. Liderul separatist care se luptă pentru independența Cataluniei este căsătorit cu Marcela, o româncă despre care presa din Spania a scris că merge des la vrăjitoare.

Părinții Marcelei, soția lui Carles Puigdemont, susțin demersurile ginerului de separație statală. „Am văzut ce s-a întâmplat acolo, în inima Europei. Un dezastru. Spaimă, gloanțe de cauciuc, oameni răniți, tineri bătuți”, povesteau cei doi părinți, amintindu-și de zilele Revoluției noastre. „Sperăm ca apele să se calmeze”.

Lenuța și Andrei Topor le-au povestit jurnaliștilor despre influența pe care o are Marcela asupra liderului separatist catalan. „Fata noastră ne-a spus că trăiește într-o regiune foarte bogată din Spania iar catalanii nu vor ca alți spanioli să profite de banii lor”, au spus părinții care locuiesc într-una dintre cele mai sărace regiuni din România. 

marcela.png

carles puigdemont
Marcela Topor îl privește admirativ pe soțul său, Carles Puigdemont, înainte să declare independența Cataloniei
Foto: Getty Images

Soţii Topor au povestit celor de la El Mundo cum l-a cunoscut Marcela pe Carles în timpul unui turneu de teatru. Deși a absolvit Facultatea de Litere, fata soților Topor a cochetat cu dansurile și cu teatrul, alăturându-se unei echipe de la Teatrul de Comedie. În 1998 a mers într-un turneu în mai multe țări, SUA, Franța, Spania și Polonia. Așa l-a cunoscut pe Carles Puigdemont, la un festival din Girona, acolo unde el era directorului unui centru cultural.  

Dragostea lor a rezistat chiar şi la distanţă, au povestit Lenuţa şi Andrei, părinţii Marcelei: ”Vorbeau des la telefon, uneori chiar şi cinci ore pe zi.” După ce fiica lor a absolvit Facultatea, Carles a venit în România şi a cerut-o pe Marcela de soţie. La scurt timp au făcut nunta în Catalonia şi apoi în România, într-un local din Iaşi. Tatăl Marcelei le-a atras atenția celor doi că le va accepta căsătoria numai dacă se va face și sub rit ortodox. Puigdemont s-a adaptat rapid și adoră să mănânce ciorbă de burtă, de perișoare sau de găluște. Primele cuvinte pe care le-a învățat în limba română au fost niște înjurături.

Românca i-a dat acestuia o amuletă din lemn care să îi poarte noroc în două culori, roșu și alb. Mama Marcelei a dezvălui că fiica lor se ducea frecvent la vrăjitoarele din Vaslui. ”A mers la vrăjitoare când a dat la Facultate, când l-a cunoscut pe Carles şi le-a spus că e îndrăgostită şi că vrea să se mărite cu el... A fost şi când l-au numit pe Carles preşedinte”, a spus Lenuța.

 

Loading...

Citește și