Emmanuel Macron, în costum de 450 de euro în ziua în care devine preşedinte

Ultima actualizare:

    Emmanuel Macron (39 de ani) este cel mai tânăr preşedinte pe care l-a avut vreodată Franţa foto: Getty
Emmanuel Macron (39 de ani) este cel mai tânăr preşedinte pe care l-a avut vreodată Franţa foto: Getty

Zi cu semnificaţie istorică pentru Franţa! Cel mai tânăr preşedinte pe care această ţară l-a ales vreodată, Emmanuel Macron, a intrat oficial în funcţie duminică (14 mai), la o săptămână după ce a câştigat alegerile în faţa rivalei sale de extremă dreapta Marine Le Pen, relatează AFP. Noul şef de stat a fost primit de către preşedintele în exerciţiu François Hollande la Élysée.

François Hollande l-a condus pe Emmanuel Macron în biroul preşedintelui, la Elysée, duminică dimineaţă, unde a avut loc transferul puterii, marcat printr-o ceremonie solemnă şi tradiţională, într-o capitală securizată de 1.500 de poliţişti. În vederea acestei predări de ştafetă preşedintele socialist în exerciţiu François Hollande a anunţat că intenţionează să facă ”totul să fie simplu, clar şi amical”.


    Emmanuel Macron este fostul ministru al Economiei din Guvernul Hollandefoto: Getty
Emmanuel Macron este fostul ministru al Economiei din Guvernul Hollandefoto: Getty

Ei discută despre principalele dosare în curs, de la eventuale negocieri în vederea eliberării unor ostatici şi până la negocierea unor contracte strategice sau pregătirea marilor dosare internaţionale.

Noul şef de stat are misiunea de a numi Guvernul

Pentru această ocazie specială, Emmanuel Macron a ales un costum elegant. Potrivit unui purtător de cuvânt, viitorul preşedinte francez s-a îmbrăcat de la un celebru magazin din paris, unde preţul unui costum ajunge la aproximativ 450 de euro.  

”Preşedintele va purta un costum de la Jonas & Cie, un magazin situat pe rue d’Aboukir din Paris. Preţul unui costum este aproximativ  450 de euro”, scrie Laurence Haim într-un mesaj postat pe Twitter.

Macron va trebui să-şi desemneze premierul şi să formeze un Guvern. Predecesorii săi în funcţie şi-au numit adesea şefii guvernelor în ziua transferului puterii, dar Emmanuel Macron urmează să o facă luni, potrivit calendarului evocat de anturajul său.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net