Elvețienii au dat iama în fast-food în prima zi de relaxare

Ultima actualizare:
În Lausanne, Elveţia, frizerii abia  au făcut faţă numărului mare de ”păroşi”
În Lausanne, Elveţia, frizerii abia au făcut faţă numărului mare de ”păroşi”

Prima rază de lumină după şase săptămâni de stat forţat în case! Asta au simţit, la 27 aprilie, mii de neozeelandezi şi elveţieni după ce guvernele din ţările lor au început procesul de relaxare a măsurilor de stopare a răspândirii epidemiei.

Jumătate din populaţia globului stă închisă în case, în timp ce în ţări precum Elveţia, Noua Zeelandă, Spania, SUA şi chiar Franţa şi Italia, guvernele încep să aplice planurile de relaxare a măsurilor de restricţie împotriva propagării COVID-19. După aproape şase luni de stat închişi în case, la 27 aprilie, elveţienii din Lausanne, Crissier şi Geneva s-au putut bucura de prima zi de libertate.

La fast-food-urile din Christchurch, Noua  Zeelandă, a fost o aglomeraţie de nedescris
La fast-food-urile din Christchurch, Noua Zeelandă, a fost o aglomeraţie de nedescris

Unde s-au dus? La drive-in McDonald’s s-au făcut cozi interminabile, la frizerii lumea aştepta până în colţul străzii să se tundă, la cabinetele dentiştilor şi în magazinele de bricolaj şi articole de grădină nu aveai unde să arunci un ac. Însă toată lumea a respectat regulile de distanţare socială. Elveţia a raportat luni 29.200 de persoane contaminate şi 1.680 de decese şi evoluţia epidemiei a intrat pe o pantă descendentă. Duminică, în Spania, copiii au putut ieşi pentru prima oară din case şi guvernul promite să implementeze în curând măsurile de relaxare. În anumite provincii din China, micuţii din ciclul primar au putut merge la şcoală după o pauză de patru luni.

Restaurantul Nello’s din New York  a invitat la terasă nişte ursuleţi de pluş
Restaurantul Nello’s din New York a invitat la terasă nişte ursuleţi de pluş

Au respectat distanțarea socială

Noua Zeelandă a relaxat şi ea măsurile, iar lumea s-a înghesuit tot la fast food. Unii au luat cu asalt plajele şi s-au bucurat că nivelul naţional de alertă împotriva epidemiei a intrat în etapa a patra. Asta înseamnă că anumite afaceri îşi reiau activitatea, restricţiile privind şofatul se mai relaxează, şcolile rămân încă închise şi elevii sunt instruiţi acasă şi se vor putea organiza nunţi, botezuri şi înmormântări cu mai mult de opt persoane, dacă se respectă protocoalele de prevenţie a răspândirii COVID-19.


    Restaurantul Nello’s din New York  a invitat la terasă nişte ursuleţi de pluş
Restaurantul Nello’s din New York a invitat la terasă nişte ursuleţi de pluş

Noua Zeelandă a înregistrat 1.472 de contaminări şi 19 decese, fiind una dintre ţările care au implementat cel mai rapid măsurile de prevenţie. În SUA, la restaurantul Nello’s care i-a aparţinut românului Nelu Bălan, ursuleţii de pluş au luat locul clienţilor. Deşi guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a anunţat că evoluţia epidemiei se află în zona de stagnare de câteva zile, încă nu pot fi luate măsuri de relaxare considerabile. Iar terasele şi sălile de cinema şi fitness vor rămâne închise. În NY, sunt 300.000 de persoane contaminate şi 23.000 de decese, în timp ce SUA au depăşit un milion de bolnavi de coronavirus şi peste 57.000 de decese.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net