Elicopter SMURD prăbușit în Republica Moldova. Patru oameni au murit

Ultima actualizare:
Elicopterul SMURD s-a prăbușit în raionul Cantemir
Elicopterul SMURD s-a prăbușit în raionul Cantemir

Un elicopter SMURD înmatriculat în Iași a dispărut de pe radar în Republica Moldova. Presa de peste Prut transmite că elicopterul s-a prăbușit în raionul Cantemir, trei persoane pierzându-și viața. În aparatul de zbor s-ar fi aflat patru persoane.

UPDATE ORA 19:20 "Transmit condoleanțe familiilor victimelor tragicului accident care a avut loc astăzi în Republica Moldova. Statul român va asigura toate cheltuielile necesare pentru repatriere și funeralii", a transmis premierul Dacian Cioloș.

UPDATE ORA 19.00 Premierul Dacian Cioloș a discutat cu omologul moldovean, Pavel Filip, despre declanșarea unei anchete comune în cazul prăbușirii elicopterului SMURD în Republica Moldova, a declarat, pentru Agerpes, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

UPDATE ORA 18.30  Procurorii militari au deschis un dosar penal în legătură cu prăbușirea elicopterului SMURD în zona raionului Cantemir.

Medicul Mihaela Dumea a murit în accident
Medicul Mihaela Dumea a murit în accident

UPDATE ORA 16.35. "În jurul orei 14:23, autoritatea aeronautică din Republica Moldova a informat că a pierdut legătura radio cu elicopterul. La nivel MAI a fost convocată celula de criză. Am primit confirmare de la forţele de ordine că a fost găsită epava elicopterului, iar persoanele au decedat. Ministrul de Interne din Republica Moldova, Alexandru Jizdan, a confirmat decesul. Elicopterul era fabricat în 2014. Erau patru persoane la bord. celula de criză rămâne activată. La moment sunt anunţate familiile victimelor. S-a luat decizia ca alte elicoptere de acest fel să rămână la sol", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar de poliție Monica Dajbog, conform publika.md.

UPDATE ORA 15.46. Asistentul medical decedat este  Gabi Sandu, în vârstă de aproximativ 30 de ani, iar medicul este  Mihaela Dumea, având în jur de 40 de ani, ambiide la Spitalul "Sfântul Spiridon", din Iaşi. În elicopter se mai aflau pilotul Doru Gavril şi copilotul Voicu Şoican, cei doi fiind angajaţi ai Inspectoratului Genewral de Aviaţie.

Dr. Dumea avea un băiețel
Dr. Dumea avea un băiețel

Comandorul Doru Gavril avea peste 2000 de ore de zbor la activ
Comandorul Doru Gavril avea peste 2000 de ore de zbor la activ

Dr. Mihaela Dumea și asistentul Gabi Sandu, la scurt timp după ce au ajuns în Republica Moldova și au lăsat pacienta cu insuficiență respiratorie
Dr. Mihaela Dumea și asistentul Gabi Sandu, la scurt timp după ce au ajuns în Republica Moldova și au lăsat pacienta cu insuficiență respiratorie


    Dr. Mihaela Dumea și asistentul Gabi Sandu, la scurt timp după ce au ajuns în Republica Moldova și au lăsat pacienta cu insuficiență respiratorie
Dr. Mihaela Dumea și asistentul Gabi Sandu, la scurt timp după ce au ajuns în Republica Moldova și au lăsat pacienta cu insuficiență respiratorie

UPDATE ORA 15.43. Potrivit unor surse neoficiale, pilotul ar fi vrut să abandoneze misiunea din cauza condițiilor meteo nefavorabile și să aterizeze în siguranță pe stadionul din apropiere.

UPDATE 15.41. Elicopterul SMURD plecase la Cahul să preia un cetăţean american în stare foarte gravă, intubat şi ventilat mecanic, care trebuia transportat într-un spital din Chişinău, a declarat coordonatorul SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa.

UPDATE ORA 15.38. „Eram la mine, în biroul de la Primărie. Avea o distanţă foarte mică de  pământ. Vira când la stânga, când la dreapta. Era ploaie mare. Nu se vedea nimic. Era totul alb în faţă. Nu era vânt puternic. Nu ştiu dacă au fost explozii, era prea mare distanţa. Da, m-am speriat. S-a auzit o bubuitură. Au trecut câteva maşini de pompieri după 25 de minute, poate mai repede. Unii oameni s-au apropiat. Am văzut că au trecut mai multe maşini, am înţeles că sunt persoane carbonizate. Ei au încercat să aterizeze, dar nu au reuşit. Iarba era pătulită pe un teren mare”, a declarat un alt martor, citat de publika.md.

Elicopterul s-a prăbușit la marginea unei păduri, din cauza ploii puternice
Elicopterul s-a prăbușit la marginea unei păduri, din cauza ploii puternice

UPDATE ORA 15.35. Primarul localității din apropiere a declarat că afară ploua foarte tare în momentul prăbușirii și probabil că pilotul a vrut să aterizeze pe stadionul aflat la o sută de metri depărtare de locul accidentului. Din păcate, elicopterul s-a lovit de pomi.

UPDATE ORA 15.34. „A fost un sunet straniu. Am ieşit afară să vedem ce se întâmplă. Martorii au văzut elicopterul care zbura cam jos. După 3-4 minute s-a auzit o bubuitură. Primăria vecină a confirmat prăbuşirea. Posibil au vrut să aterizeze pe un stadion. Elicopterul zbura la altitudine joasă, iarba era pătulită. Oamenii s-au speriat. Elicopterul avea viteză. E catastrofă. Vedem multe ambulanţe şi maşini ale pompierilor aici. Tot satul e bulversat", susţine primarul localităţii Capaclia, Alexei Busuioc, potrivit publika.md.

UPDATE. ORA 15.29. În aparatul de zbor cu indicativul 347 se aflau un pilot, un mecanic, un medic și un asistent medical de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași.

UPDATE ORA 15.27. „Elicopterul a căzut la pădurea de la intrarea satului. S-au depistat patru cadavre. Trei sunt carbonizate. Oamenii legi cercetează cazul. Cred că s-a prăbușit din cauza negurii. Au intrat în pădure, s-au lovit și au căzut. Nu putem spune cine sunt victimele. Durere mare. Cineva a încercat să salveze pe altcineva, dar și-a pierdut viața. Erau imagini îngrozitoare. Am depistat bucăți din cadavre. Rezervoarele au explodat de trei ori. Primul cadavru a fost scos înainte de bubuituri. Sunt vreo 40 de oameni la fața locului”, a declarat primarul satului Haragis, raionul Cantemir, Iurie Bălănuță, relateazăa publika.md.

La fața locului au ajuns pompieri, polițiști, dar și echipe de salvatori
La fața locului au ajuns pompieri, polițiști, dar și echipe de salvatori

UPDATE 15.12. „Am văzut o mână, un picior, căștile piloților. Martorii au scos un pilot cu tot cu scaun, dar doi erau arși. Sunt trei cadavre. Au căzut în marginea localității. Nu sunt victime printre locuitorii satului. Au căzut în pădure. Nimeni nu a rămas în viață. Ploua tare. Polițiștii strâng totul grămadă. Aproape este stadionul. Nu cred că pilotul a încercat să aterizeze pe stadion. Elicoperul avea viteză, dar zbura normal. Vântul e moderat acum, nu e puternic", a declarat un martor, potrivit publika.md.

UPDATE ORA 15.02. Toate cele patru persoane aflate la bordul elicopterului SMURD şi-au pierdut viaţa, potrivit primarului localităţii  Haragâj, unde s-a petrecut tragedia. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a anunţat că serviciile de urgenţă au fost alertate la ora 14.13 că un elicopter SMURD s-a prăbuşit.

Medicii de la iași ar fi fost solicitați pentru un pacient de 85 de ani, diagnosticată cu insuficiență respiratorie acută. Aparatul de zbor s-a prăbuşit. Informaţia a fost confirmată de Serviciul Situaţii Excepţionale din Republica Moldova, transmite publika.md.

Trei persoane au decedat în urma accidentului.

În această dimineață, elicopterul SMURD a fost solicitat de către medicii din Vulcănești, pentru a transporta aerian și monitoriza un pacient, internat în spitalul rational. Este vorba despre o femeie de 85 de ani, care suferă de bronhopneumonie, insuficiență respiratorie și renală acută.

Pe parcursul zborului, pacienta a fost monitorizată medical de către paramedicii și medicii SMURD Iași.

La ora 12:10 minute elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chișinău, femeia fiind preluată de către o ambulanță 903 și transportată la Spitalul de Urgență. Aceasta a fost a 19-a operațiune aeriană SMURD pe teritoriul Republicii Moldova.

”La ora 14.30 a fost primită informația că un elicopter SMURD s-a prăbușit. Elicopterul se întorcea de la Chișinău și se îndrepta spre Cahul. În câteva minute urma să ajungă la Cahul. S-a prăbușit la marginea unei păduri tinere. Se știe că o persoană a murit, dar nu avem identitatea acestei persoane”, a declarat șefa serviciului de presă al Departamentul Situații Excepționale, Liliana Puşcaşu.

Nu a mai rămas nimic din elicopterul SMURD
Nu a mai rămas nimic din elicopterul SMURD
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net