Elevii și studenții moldoveni din România, gratuitate la tren ca să meargă la vot. Maia Sandu a câștigat primul tur

Ultima actualizare:

    Studenții moldoveni au gratuitate pe tren, pe 15 noiembire, în mai multe orașe unde vor fi deschise secții de votare
Studenții moldoveni au gratuitate pe tren, pe 15 noiembire, în mai multe orașe unde vor fi deschise secții de votare

Elevii și studenții din Republica Moldova, care învață în România, vor putea călători gratuit cu trenul. Măsura a fost luată de Ministerul Transporturilor pentru ca aceștia să meargă și să voteze în turul 2 al alegerilor prezidențiale în mai multe orașe din țara noastră. Pro-europeanul Maia Sandu a câștigat primul tur.

Elevii și studenții cetățeni ai Republicii Moldova vor putea călători gratuit cu trenul în România, duminică, 15 noiembrie. Potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență, inițiat de Ministerul Transporturilor.

Decizia a fost luată pentru ca aceștia să poată ajunge rapid să voteze la alegerile prezidențiale din Republica Moldova într-una dintre cele 13 secții organizate în țara noastră.

Mai exact, două secții vor fi la București  și câte una la Iași, Galați, Timișoara, Brașov, Cluj Napoca, Constanța, Bacău, Suceava, Craiova, Sibiu și Oradea.

Aceștia își vor lua biletele de călătorie dus-întors, doar pentru ziua votului, de la casele de bilete din stații și agențiile de voiaj pe baza actului de identitate și a carnetului de elev vizat la zi.

În nota de fundamentare a Ordonanței de Urgență, Ministerul Transporturilor precizează că foarte mulți cetățeni ai Republicii Moldova își fac studiile liceale sau universitare în România, fără a preciza, însă, și o statistică.  

Maia Sandu a câștigat primul tur al alegerilor

În turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, care va avea loc pe 15 noiembrie, se vor duela lidera pro-europeană Maia Sandu și candidatul pro-rus, Igor Dodon.

Scorul, după primul tur, a fost unul strâns -de 36,16% la 32,61% în favoarea Maiei Sandu.

Maia Sandu este preferata moldovenilor din Diaspora
Maia Sandu este preferata moldovenilor din Diaspora

Datorită rezultatelor votului în Diaspora, balanța s-a înclinat în favoarea femeii în ultimul moment.

În pofida pandemiei, a ploii și a frigului de afară, aproape 150.000 de moldoveni au stat la coadă chiar și câte zece ore, în fața secțiilor de votare din străinătate, pentru a pune ștampila de vot.

Chiar și așa, nu toți au reușit să-și exercite dreptul, deși în multe țări procesul de votare a fost extins cu două ore. C

ei mai mulți moldoveni din străinătate au votat în Italia – 46.442. În Marea Britanie au reușit să voteze 16.847, în Franța – 15.616, în Germania – 12.924, în România – 12.912, în Irlanda – peste 7.000, în SUA – 5.755, în Federația Rusă – 5.603, iar în Spania – 4.300.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/lume/alegeri-prezidentiale-moldova-maia-sandu-il-devanseaza-pe-dodon-cu-ajutorul-diasporei-al

https://www.click.ro/news/national/iohannis-adreseaza-tuturor-fortelor-politice-din-moldova-un-apel-pentru-respectarea

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net