El a interzis Crăciunul!

sultan24-peglob-1.jpg

Hassanal Bolkiah s-a născut la 15 iulie 1947 şi conduce statul cu 420.000 de locuitori din 1967
Foto: AP
Citeste tot despre: 

Grinch, din filmul casei Disney cu acelaşi nume, chiar există! Sultanul Bruneiului, Hassanal Bolkiah, de 68 de ani, anunţat supuşii că nu vrea să-i vadă intrând în spiritul Crăciunului. Altiminteri, riscă să fie biciuiţi!

Anul trecut, sultanul a declanşat un val de controverse la nivel mondial după ce a introdus legea islamică Sharia care permite pedepse de genul uciderea cu pietre, biciuirea şi chiar amputarea. În cazul homosexualilor, pedeapsa este moartea, hoţilor li se taie mâna, iar în cazul celorlalte delicte minore se aplică biciuirea. Cum 65% din populaţia de 420.000 de cetăţeni a Bruneiului este de religie musulmană, iar conducătorul suprem al acestui stat bogat în petrol a decis că orice însemn specific Crăciunului trebuie scos în afara legii. La începutul lunii mai, mulţi imami au fost informaţi că trebuie să se opună cu înverşunare acestei sărbători „care nu are nici o legătură cu Islamul”.

craciun24-peglob-2.jpg

Moşul are “interzis” la intrarea în Brunei
Foto: AP

Ba mai mult decât atât, trebuie să îi raporteze imediat pe cei care manifestă public spiritul Crăciunului pentru a fi pedepsiţi cu 15-20 de lovituri de bici, relatează The Telegraph în ediţia sa electronică. „Pe durata Crăciunului, musulmanii care se afişează în public cu simboluri de genul crucii, lumânărilor, au brazi împodobiţi în casă, cântă colinde, trimit scrisori de Crăciun, instalează beteală sau lumini pe casele lor vor suporta rigorile legii. Acest tip de comportament nu este demn de un musulman şi afectează grav tradiţia”, aşa a sunat comunicatul oficial de la televiziunea de stat.

Cine este sultanul din Brunei?

bogat24-peglob-3.jpg

Maşinile sultanului, îmbrăcate în aur
Foto: AP

Sultanul Hassanal Bolkiah (68 de ani) e unul dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă şi conduce Brunei din 1967. Averea lui depăşeşte 20 de miliarde de dolari. Bolkiah trăieşte într-un palat cu 1.788 de camere şi 257 de băi, 18 lifturi,  o sală de bal unde intră lejer până la 5.000 de oameni şi o moschee. Construcţia se întinde pe 200.000 mp. Sultanul are un parc autor de peste 7.000 de vehicule, unele dintre ele fiind îmbrăcate în aur pentru a marca măreţia.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1