El este „Rambo din Irak”, spaima teroriștilor ISIS! I-a îngrozit cu brutalitatea sa

rambo_din_irak.jpg

rambo din irak abu azrael
"Rambo din Irak" este temut pentru tratamentul brutal aplicat prizonierilor ISIS
Foto: Twitter

Numele lui este Abu Azrael, dar este mai bine cunoscut sub apelativul „Rambo din Irak”, un adevărat simbol al luptei împotriva jihadiștilor Statului Islamic. A devenit renumit pentru tratamentul deosebit de violent pe care-l aplică prizonierilor ISIS. Odată ce ajung în mâinile lui, jihadiștii ajung să-și dorească moartea, decât să suporte torturile lui „Rambo din Irak”.

Abu Azrael este un luptător șiit din cadrul Brigăzii lui Imam Ali, o miliție șiită din Irak, precizează France 24. Uriașul musculos a devenit un soldat de temut în rândurile militanților Statului Islamic, fiind deseori filmat cum îi tortura și maltrata pe prizonieri.

Într-unul dintre înregistrările video, care durează doar 18 secunde, Abu Azrael târăște un cadavru pe care-l ține de păr și-l lovește cu capul de un perete. În secundele următoare, alți posibili membri ai miliției șiite încep să lovească și ei cadavrul jihadistului. Cu toții poartă insigna Brigăzii lui Imam Ali.

Într-un alt material video, Abu Azrael dă foc cu o brichetă bărbii unui extremist, spunându-i batjocoritor: „Du-te la fecioarele tale din paradis.” În alte filmări, „Rambo din Irak” apare tot în ipostaze de o brutalitate extremă și explicită, decapitând sau fând foc unor aparenți prizonieri ISIS. Brigada șiită a lui Imam Ali este acuzată de încâlcarea drepturilor omului prin aplicarea unor tratamente inumane și barbare asupra prizonierilor, precizează sursa citată.

În ciuda acțiunilor sale deosebit de violente, Abu Azrael a fost decorat în 2015 de autoritățile orașului irakian Karbala pentru contribuțiile aduse în lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic.

„A devenit prea binecunoscut într-un sens; acum el este văzut ca una dintre fețele luptei împotriva Statului Islamic. Apare alături de Patrick Simonnet, ambasador UE în Irak, în timpul întâlnirilor. Nu doar că este cunoscut în Irak sau în Orientul Mijlociu, ci și în alte regiuni. Iar milițiile șiite nu vor să aibă o imagine violentă pe scena mondială", scrie Wassim Nasr, jurnalist France 24 și expert în fenomenul terorismului.

Loading...
 
 

Citește și

  • femei isis

    Groază este cuvântul de ordine în teritoriile controlate de Statul Islamic în Siria și Irak (ISIS): bărbații sunt uciși, iar femeile abuzate sexual. Jihadiştii susţin că orice femeie capturată devine musulmană dacă zece luptători ai grupării extremiste o violează. Povestea relatată de CNN a unei tinere care a fost sclava militanţilor, fiind violată de 12 bărbaţi, este cutremurătoare.

  • sclava isis

    "Virgină, frumoasă, are 12 ani...Prețul ei se ridică la 12.500 de dolari și se va vinde curând." Așa arată unul dintre sutele de mesaje transmise de memebrii Statului Islamic pe diverse rețele de socializare precum Telegram sau WhatsApp.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1