Parlamentarul care a încercat să salveze victimele atacului din Londra. Fratele lui a murit în alt atentat

Ultima actualizare:

    Tobias Ellwood, politicianul care a încercat să salveze viața unui plițist până au ajuns mediciiFoto: Twitter
Tobias Ellwood, politicianul care a încercat să salveze viața unui plițist până au ajuns mediciiFoto: Twitter

Când a fost ales de cetățeni, a jurat să lucreze în serviciul acestora! Este exact ceea ce a făcut un parlamentar englez, atunci când a încercat să salveze viața unuia dintre polițiștii grav răniți în atentatul din Londra, din 22 martie.

Tobias Ellwood, membru al Parlamentului britanic din partea conservatorilor, a fost declarat erou după ce a acordat primul ajutor uneia dintre victimele atacului terorist, precizează The Telegraph.

Politicianul i-a făcut polițistului respirație gură la gură și a încercat să oprească sângerarea victimei pentru a-l ține în viață până când au venit echipele de salvare. Din păcate, polițistul nu a mai putut fi salvat fiindcă pierduse foarte mult sânge.

Ellwood a fost militar înainte de a intra în politică, astfel că știa cum trebuie procedat în astfel de situații critice. Atunci când au sosit și autoritățile și ambulanța, parlamentarul a putut fi văzut dând declarații polițiștilor, având mâinile și fruntea însângerate după încercarea de salvare a victimei.

„Eu sunt martor, am fost ultima persoană pe care a văzut-o înainte să moară, așa că nu am voie să spun nimic. De îndată ce mi-am dat seama ce se întâmplă, m-am îndreptat spre el. Este o mare tragedie, chiar este”, a declarat Tobias Ellwood. Conform sursei citate.


    Tobias Ellwood, ajutând medicii să salveze viața victimeiFoto: Twitter
Tobias Ellwood, ajutând medicii să salveze viața victimeiFoto: Twitter

„Am încercat să opresc fluxul de sânge și i-am făcut respirație gură la gură cât timp am așteptat medicii, dar cred că a pierdut prea mult sânge. A avut mai multe răni. Este foarte trist”, a mai adăugat acesta.

Ellwood se află în Ministerul Afacerilor Externe din 2014, când era sub-secretar, specializat pe zonele Orientului Mijlociu și Africa. Parlamentarul erou nu este străin de contactul cu astfel de atacuri. În octombrie 2002, Tobias și-a pierdut fratele în atentatul din Bali, în urma căruia au murit 202 persoane, dintre care 27 de britanici.

În prezent, Tobias Ellwood este membru al Parlamentului britanic pentru Bournemouth East și ministru specializat pe problemele externe din Orientul Mijlociu și Africa și Commonwealth.

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net