El e „creierul” din spatele atentatelor de la Paris

Ultima actualizare:

    Bărbatul este un militant al grupării teroriste ISISFoto: Twitter
Bărbatul este un militant al grupării teroriste ISISFoto: Twitter

Cel care a organizat atentatele de la Paris a fost identificat, luni (16 noiembrie). Abdelhamid Abaaoud este un belgian în vârstă de 27 de ani, care face parte din gruparea teroristă ISIS. El ar fi cel care ar fi supervizat atentatele care au avut loc vineri (13 noiembrie), soldate cu 132 de morți și 350 de răniți. Bărbatul nu a fost încă prins, dar a fost dat în urmărire generală.

Abdelhamid Abaaoud este originar din Molenbeek (Belgia). El a fost în legătură directă cu cel puțin unul dintre teroriștii implicați în atentatele de la Paris, potrivit Digi24. Poliția belgiană a lansat luni (16 noiembrie) o operațiune amplă la Molenbeek, localitate situată la periferia orașului Burxelles. Sâmbătă (14 noiembrie), au avut loc mai multe percheziții și șapte arestări.

Numele lui Brahim Abdeslam, teroristul care s-a aruncat în aer pe bulevardul Voltaire, și al lui Abdelhamid Abaaoud apar în mai multe dosare penale de drept comun, pentru fapte comise la Bruxelles în aniii 2010 și 2011. Cei doi au locuit împreună la Molenbeek, localitate de unde sunt originari mai mulți suspecți ai atentatelor de laParis.  Abdelhamid Abaaoud mai este cunoscut și sub numele de Abou Omar-al Baljiki. El apare și într-o înregistrare video în care gruparea teroristă ISIS se laudă că va comite atrocități în continuare. Filmarea este făcută în timp ce Abaaoud conduce un automobil de care târăște cadavre mutilate. El a apărut și pe prima pagină a ziarelor belgiene, în anul 2014, după ce și-a răpit fratele, Younès, atunci în vârstă de doar 13 ani, pe care l-a dus în Siria și l-a făcut cel mai tânăr terorist din lume. Tatăl lor. Omar Abaaoud spune că nu mai are vești de la cei doi și a depus chiar și o plângere împotriva fiului cel mare. Abdelhamid Abaaoud a fost condamnat în absență la 20 de închisoare, în luna iulie, la Bruxelles, într-un proces în care a fost judecătată o filieră care recruta jihadiști belgieni pentru Siria. Poliția speră să îl localizeze și să îl aresteze pe Abdelhamid Abaaoud.

Autoritățile franceze au reținut 23 de persoane și au confiscat 31 de arme în timpul unor percheziții întreprinse în noaptea de duminică (15 noiembrie) spre luni (16 noiembrie). Operațiunile au fost întreprinse în virtutea decretării stării de urgență, după atentatele de la Paris.

Atentatele de la Paris, în imagini

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net