El e bucătarul păpuşilor

mini-mancare-main.jpg

Farfuriile au diametrul între 2 şi 5,5 cm

La 22 de ani, încă se mai joacă! Jay Baron găteşte zilnic pentru păpuşile lui. Le face cele mai sofisticate feluri de mâncare, de-adevăratelea, în miniatură. Are toate şansele să intre în Cartea Recordurilor.

A bătut record după record mondial! A gătit cea mai mică lasagna, cea mai mică pizza, cea mai mică supă sau cel mai mic hamburger din lume!

bucatar.jpg

Americanul Jay Baron găteşte mâncăruri de-adevăratelea pentru jucăriile lui

Artistul Jay Baron munceşte câte nouă ore pe zi ca să pregătească o mâncare în miniatură. Nu este deloc uşor să faci mâncăruri de-adevăratelea în oale şi castroane cu diametrul între 2 şi 5,5 centimetri. Pentru a putea să prepare mâncărurile în cantităţi aşa de mici, foloseşte o miniplită cu lungimea de 13 cm şi lăţimea de 13 cm. Este greu, dar Baron face orice pentru jucăriile lui.

mini-ustensile.jpg

Baron munceşte 9 ore la o mâncare în miniatură

Ca să arate lumii că le răsfaţă cu toate bunătăţile, filmează întreg modul de preparare şi pune înregistrările pe Internet. Aşa a reuşit să dobândească admiratori de pe toată planeta.

miniaragaz.jpg

Găteşte pe o miniplită cu lungimea de 13 cm şi lăţimea de 13 cm

De când a început să facă mâncărurile în miniatură, a gătit cele mai delicioase feluri de preparate tradiţionale din toate ţările. Bărbatul respectă cu stricteţe reţetele, chiar dacă are de gătit, de fiecare dată, doar un volum de circa 1 linguriţă de mâncare.

miniprajituri.jpg

Miniprăjiturile sunt delicioase

Ca să taie legumele şi carnea pentru a pregăti hrana păpuşilor are nevoie de ustensile de bucătărie în miniatură, multă răbdare şi măiestrie. “Îmi place foarte mult să gătesc. Prepararea de alimente foarte mici este pentru mine o adevărată provocare.

minimasa.jpg

Mâncarea gata pregătită e servită pe mobilier în miniatură

A început ca un hobby, pentru jucăriile mele, iar acum preparatele minuscule m-au făcut celebru”, a povestit artistul, încântat că este propus pentru a intra în Cartea Recordurilor. Mâncărurile lui nu numai că sunt mici, sunt şi deosebit de delicioase. Ba chiar cei care le-au gustat au spus că sunt mai bune decât preparatele obişnuite şi că a fost păcat că nu le-au ajuns “nici la o măsea”. Cele mai lăudate au fost minusculele lui supe cu tăieţei şi plăcinte cu mere. Jay Baron zice însă că mâncarea în miniatură ar fi foarte bună şi pentru cei care nu vor să se îngraşe. Îşi fac pofta cu o guriţă de burger fără a se teme că îşi pierd silueta.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1