Efectul Brexit: sute de protestatari nemulțumiți cer rămânerea în UE

protest_brexit_1.jpg

protest brexit
Sute de britanici și-au exprimat nemulțumirea față de alegerea Brexit și doresc un nou referendum
foto Getty

Brexitul a dovedit că Marea Britanie este cât se poate de divizată, iar referendumul a dat naștere unui adevărat conflict între generații. Sâmbătă, 25 iunie, sute de oameni care au votat în favoarea rămânerii în UE au protestat pe străzile din toată țara.

Protestatarii au fluturat steagul Uniunii Europene și afișe prin care au transmis mesaje precum "Yes 2 EU" sau "So long Great Britain", relatează Mirror.co.uk. Aceștia sunt nemulțumiți de decizia radicală luată în urma referendumului unde 51,9 % dintre britanii care au votat, au ales Brexit.

Mulțimile s-au adunat în Londra, Glasgow și edinburgh și au mărșăluit pe străzi pentru a-și exprima nemulțumirea. Marșul a fost urmarea petiției semnată de două milioane de englezi prin care se cere un al doilea referendum. Petiția online a fost accesată de atât de multe persoane simultan încât site-ul guvernului s-a prăbușit temporar.

Protestatarii speră ca măcar Londra să obțină un statut special, să fie tratată separat față de restul Regatului Unit și să poată rămâne în cadrul Uniunii Europene.

Loading...

Citește și

  • brexit rezultate marea britanie

    Marea Britanie a votat pentru părăsirea Uniunii Europene. Este o decizie istorică ce va remodela locul Regatului Unit în lume, va avea mai multe consecințe asupra continentului european și va zdruncina stabilitatea politică și așa destul de fragilă dintre statele occidentale.

  • Primul ministru al Scoţiei, Nicola Sturgeon, a anunţat că va începe imediat discuţiile cu Bruxelles pentru a vedea cum poate Scoţia să rămână în Uniunea Europeană. Declaraţia politicianului vine după ce 62% din scoţieni au votat împotriva Brexit şi ţara şi-a exprimat intenţia de a se rupe de Marea Britanie.

  • Şoc şi haos! Nimeni nu se aştepta ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană, însă cu toate astea 52,5% din britanici au decis. La referendum au participat 71,8% din electorat, adică peste 30 de milioane de oameni. Cei care au decis ieşirea din UE au vârste de peste 55 de ani, studii primare şi medii, sunt asistaţi sociali sau şomeri. Însă ce se va întâmpla cu cei 170.000 de români care muncesc legal în Regatul Unit? Click! îţi oferă toate informaţiile necesare pentru a înţelege mai bine ziua care a schimbat Europa pentru totdeauna.

  • brexit

    Este ușor să facem o listă cu toate aspectele negative ale Uniunii europene - de la sistemul cursului valutar al euro și modalitățile deficitare de gestionare a datoriilor statelor, până la problema imigranților. Situația se complică însă și mai mult odată cu ieșirea Regatului Unit din UE.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1