Economia SUA, cea mai mare scădere de după Marea Recesiune din 2008!

Ultima actualizare:

    Analiştii anticipează accentuarea declinului economic în trimestrul al doilea, până la -40%Foto: Pixabay
Analiştii anticipează accentuarea declinului economic în trimestrul al doilea, până la -40%Foto: Pixabay

Coronavirusul a afectat grav economia SUA! În primul trimestru s-a înregistrat cea mai gravă contracţie de la Marea Recesiune, din 2008, de 4,8%, fiind aproape blocată de măsurile stricte adoptate de autorităţi pentru încetinirea răspândirii Covid-19, care au pus capăt celei mai lungi expansiuni din istoria naţiunii. Analiştii anticipează accentuarea declinului economic în trimestrul al doilea, până la -40%.

Scăderea Produsului Intern Brut (PIB) raportat miercuri de către Departamentul pentru Comerţ reflectă prăbuşirea activităţilor economice în ultimele două săptămâni ale lunii martie, când milioane de americani au solicitat indemnizaţii pentru şomaj, potrivit news.ro.

Contracţia rapidă a PIB-ului a consolidat previziunile analiştilor conform cărora economia se află deja într-o recesiune profundă şi îi determină pe economişti să prognozeze o scădere record a producţiei în trimestrul al doilea.

Companiile și-au redus cheltuielile

”Dacă economia a scăzut atât de mult în primul trimestru, cu mai puţin de o lună de blocare din cauza pandemiei pentru majoritatea statelor, nu întrebaţi cât de mult va scădea în al doilea trimestru, deoarece va fi un dezastru complet”, a spus Chris Rupkey, economist şef la MUFG, în New York.

Produsul Intern Brut a scăzut cu o rată anualizată anuală de 4,8% în primul trimestru, afectat de o prăbuşire a cheltuielilor pentru asistenţa medicală, întrucât cabinetele medicilor stomatologi s-au închis, iar spitalele au întârziat intervenţiile chirurgicale şi consultaţiile, pentru a se concentra asupra pacienţilor care suferă de COVID-19. Companiile şi-au redus cheltuielile şi stocurile, eclipsând informaţiile lgate de reducerea importurilor şi cheltuielile mai mari ale guvernului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net