Eclipsa a scufundat în beznă America de Sud Uite ce spectaculoasă a fost!

Ultima actualizare:
Nenumăraţi turişti au privit cum s eîntunecă cerul
Nenumăraţi turişti au privit cum s eîntunecă cerul

O rară eclipsă de soare a întunecat părţi din America de Sud, pe timp de zi. Sute de mii de turişti au călătorit în zone îndepărtate din Chile şi Argentina ca să surprindă momentul în care cerul s-a scufundat în beznă.

Primele persoane care s-au holbat la cer pentru a fi martore la eclipsă au fost cele sosite pe Insula Oeno, care face parte din Teritoriile britanice de peste mări, la ora 10.30 (ora locală). În Chile, eclipsa a fost vizibilă începând cu ora 15.22 (ora locală), până la 19.22, în oraşul La Serena, cu 200.000 de locuitori.

Sosirea a peste 300.000 de vizitatori aici a forţat compania de apă să îşi crească producţia şi staţiile de benzină să stocheze mai mult combustibil. Secţiile de poliţie şi unităţile sanitare au fost de asemenea întărite. “Oh! Oh! Oh!”, au strigat nenumăraţii spectator ai fenomenului. Ei au sărit şi au dansat fără a-şi lua ochii de pe cer. După un moment de tăcere, strigătele au revenit în timp ce razele soarelui au ajuns din nou pe Pământ. Eclipsa a parcurs şi Argentina de la vest la est, ajungând în capitala, Buenos Aires, la ora 17.44 (ora locală). Martorii au urmărit fenomenul cu ochelari şi în costume speciale.

Cine s-a numărat printre “vânătorii” de eclipsă

 Următoarea eclipsă de soare se va produce la 14 decembrie 2020 şi va fi vizibilă tot din America de Sud. Potrivit ziarului “The Times of Chile”, printre “vânătorii de eclipsă” care au descins în America de Sud pentru a fi martori la acest fenomen s-au numărat chitaristul trupei Queen şi astrofizicianul Brian May, fondatorul Microsoft, Bill Gates, fostul preşedinte american, Bill Clinton, fondatorul Virgin Galactic, Richard Branson. Se zvoneşte că au asistat de asemenea la eclipsă Robert Downey Jr., starul din seria “Răzbunătorii” şi Iron Man” şi Chris Evans, care a jucat în Captain America.

Ce este o eclipsă de soare

O eclipsă solară este un rar fenomen natural care întunecă cerul. Are loc când Luna trece între Pământ şi Soare prin faţa Soarelui, “blochează” lumina, arucând o umbră corespunzătoare pe Pământ. Se întâmplă când Soarele, Luna şi Pământul sunt aliniate.  Eclipsa totală are loc când discul Soarelui e acoperit total de Lunp. Eclipsele au loc pe Pământ la aproximativ fiecare 18 luni. Eclipsele sunt spectacole populare care atrag turiştii. Trebuie însă privit cerul în timpul eclipselor doar cu ochelari speciali fiindcă altfel sunt afectaţi grav ochii. Eclipsele, parţiale sau totale, au efecte confirmate deja asupra psihicului uman, dar şi asupra stării de sănătate Cea mai mare eclipsă de Soare va băga Pământul în beznă

Eclipsa de Lună favorizează schimbările radicale

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
index webp
1 minestrone jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net