Ea este stewardesa eroină care a salvat zeci de oameni din avionul cuprins de flăcări

Ultima actualizare:

    Tatyana Kasatkina a salvat mai mulți pasageri din avionul care a ars pe aeroportul din MoscovaFoto: dailymail.co.uk
Tatyana Kasatkina a salvat mai mulți pasageri din avionul care a ars pe aeroportul din MoscovaFoto: dailymail.co.uk

41 de oameni au murit după ce avionul în care se aflau a luat foc pe pistă, pe cel mai mare aeroport din Moscova. 73 de persoane se aflau la bord la momentul tragediei, iar o stewardesă pe nume Tatyana Kasatkina (34 de ani) a reușit să salveze viața a zeci de oameni.

Piloții avionului Suhoi Superjet 100 au raportat o defecțiune tehnică și au cerut să se întoarcă, la puțin timp de la decolare. Aeronava, care se deplasa spre Murmansk, în nordul Rusiei, a luat foc pe pistă. Echipajul a făcut eforturi uriaşe să salveze câţi mai mulţi oameni. Însoțitoarea de bord Tatyana Kasatkina a fost cea care a deschis una din ușile de urgență.

Tatyana Kasatkina are 34 de ani
Tatyana Kasatkina are 34 de ani

Unii pasageri s-au oprit să își ia bagajele, în timpul tragediei

Stewardesa a fost nevoită să îi care pe unii dintre pasageri și să îi scoată afară cu forța. Asta pentru că unii oameni s-au apucat să își scoată bagajele, în loc să încerce să se salveze. Acest lucru a îngreunat semnificativ operațiunea de salvare. Tatyana Kasatkina a fost obiligată să îi apuce de haine și să îi împingă efectiv afară pe unii dintre ei, pe rampa de evacuare. Un alt însoțitor de bord, Maxim Moissev, a murit în tragedie, în timp ce încerca să deschidă o altă ușă de urgență. 

La bord se aflau 73 de pasageri și cinci membri ai echipajului. Din cei 78 de oameni, au supraviețuit 37 de oameni - 33 de pasageri și patru membri ai echipajului.

Suhoi SuperJet 100 este unul dintre primele avioane de pasageri realizate în Rusia după căderea URSS. Acesta a intrat în serviciu în 2011 şi până acum fost produse peste 150 de exemplare. Compania rusă de stat Aeroflot este principalul operator. Pilotul avionului, căpitanul Denis Evdokimov, dar și stewardesa Tatyana Kasatkina susțin că avionul a fost lovit de un fulger în partea din spate a aeronavei, la scurt tip de la decolare. 

image
image
image
image
image
image
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net