Ea e românca de șapte ani care a cucerit China cu vocea sa: "Vreau să mă ştie toţi chinezii"

Ultima actualizare:

    Micuța Siena a cucerit inimile chinezilorFoto: Adevărul
Micuța Siena a cucerit inimile chinezilorFoto: Adevărul

Siena Vușcan, o fetiță de șapte ani, de origine română, a topit inimile tuturor chinezilor care au urmărit-o la un concurs de talente. Fetița a uimit cu vocea sa încântătoare și cu pronunția atât de clară a limbii chineze.

Siena este fiica a doi profesori români din Cluj-Napoca, dar s-a născut în Statele Unite, după cum precizează Adevărul. La vârsta de doar trei ani, părinții au dus-o pe micuță în Asia, unde s-a îndrăgostit de cultura chineză și și-a propus să învețe limba chineză și să se integreze cât mai bine în cultura acestei țări.

Siena și mama sa, Sonia Vușcan, au vorbit într-un interviu acordat Secției de limbă română a postului Radio China Internațional, despre cum și-a început micuța fetiță talentată „aventura” în statul chinez, la vârsta de trei ani.

"Este o poveste extraordinară şi aproape imposibil de înţeles şi de perceput. La început a fost aşa o poveste de moment. Eram în India când, prima oară, soţul meu şi tatăl Sienei mi-a menţionat China şi m-am agăţat de posibilitatea asta ca de un colac de salvare, aflându-mă în cea mai frumoasă şi totuşi dificilă situaţie, aceea de a fi mamă pentru a doua oară. Şi asta în China, unde toate lucrurile se întâmplă altfel decât la mama acasă, cum oricărei proaspete mămici sau viitoare mămici i-ar plăcea să fie. Aşa că pentru mine, China a fost ca o poveste frumoasă care se va întâmpla în viitor şi pentru care merită să depăşesc dificilele momente şi să pot să experimentez în viitor."

Siena Vuşcan, o româncă de doar 7 ani, i-a cucerit pe chinezi cu vocea sa. Fetiţa vorbeşte perfect mandarina

Potrivit relatărilor mamei sale, Siena a început să învețe limba chineză încă din clasa întâi, fiind nevoită să se integreze la școală: "Siena a început să vorbească chineza în primul ei an de şcoală. Ea a plecat în clasa I ca un copilaş proaspăt sosit în China, deoarece la început a fost foarte speriată cumva de toată schimbarea din viaţa ei. Însă, odată ajunsă la şcoală, cu ajutorul profesorilor şi al colegilor, foarte-foarte repede a reuşit să asimileze limba, fiind nevoită să se integreze în grupul prietenilor ei şi să facă parte din jocurile lor."

În ciuda faptului că Siena se simte parte din China, sunt și colegi care o consideră o simplă străină: "La şcoala mea sunt foarte mulţi copii care mă cunosc, dar sunt şi din aceea care nu mă cunosc şi de fiecare dată atunci când mă vede cineva şi nu mă cunoaşte tot timpul îi spune prietenului lui că este un străin acolo. Şi mie nu-mi place deloc. Deci, eu tot timpul le spun că voi sunteţi străini, ca să nu mai spună că eu sunt o străină ca să le arăt că eu ştiu să vorbesc chineză, pentru că ei cred că eu sunt nouă acolo la şcoală şi eu nu ştiu să vorbesc chineză. Eu vreau să le arăt că eu ştiu să vorbesc chineză ca ei, să nu mai spună de mine." 

Întrebată ce înseamnă pentru ea să cânte în fața unui public atât de numeros și într-o limbă precum chineza, Siena consideră că este într-adevăr ceva unic: "Pentru mine să cânt este cel mai frumos lucru din viaţa mea. Eu cred că dacă cânt toată lumea din China mă va recunoaşte şi va spune: Salut, Siena! Pentru că mie îmi place foarte tare ca cineva să mă vadă, să mă vadă pe televizor şi să mă vadă pe scenă. Eu vreau ca toată China să mă ştie. Şi vreau ca ei să ştie că un străin poate să fie foarte bun. Pentru că toţi cei din clasa mea cred că străinii sunt aşa ... ceva mai slabi decât ei. Şi eu vreau să le arăt că străinii sunt puternici."

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net