Ea e prima gheişă româncă din Japonia

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Are faţa plină de pudră albă, buzele colorate într-un roşu aprins, părul prins în coc şi poartă un kimono tradiţional. Aşa arată, acum, Isabella Onou, după ce a ajuns prima româncă gheişă în Japonia.

Şi-a schimbat modul de a gândi, de a vorbi şi de a se purta, iar, acum, o dată devenită gheişă, poartă numele de Fukutaro. Românca Isabella Onou este singura străină care a fost acceptată în prezent în „lumea florilor şi a sălciilor" din Japonia.

Isabella şi-a făcut debutul pe scena unui festival, la sfârşitul lunii iunie, iar de atunci este printre cele mai căutate gheişe din ţara samurailor. Ca să ajungă aici, românca a trecut prin 15 luni de ucenicie, timp în care o altă gheişă, Kumi Miyamoto, a iniţiat-o în tainele „actoriei".

Isabella spune că familia ei e şi şocată, şi amuzată de alegerea ei

simeon stalpnicul png

„La început, am fost complexată şi mi-a fost teamă că oamenii nu mă vor accepta vreodată ca gheişă. M-am înşelat amarnic. Sunt aşa de drăguţi, chiar şi atunci când fac greşeli. Am fost şocată când am auzit că un grup de 30 de oameni au călătorit trei ore doar ca să mă vadă", a declarat Isabella pentru The Japan Times.

Click!spune

Gheişa este denumirea pe care o poartă o femeie care prezintă publicului arta tradițională japoneză. În Europa, termenul s-ar putea traduce ca "actriță".

Sensul termenului diferă în dialectele japoneze. Astfel, dacă în japoneza oficială înseamnă "actriță", în dialectul Kyoto, "maiko" înseamnă dansatoare.

Citeşte şi:

Izabela Onou, singura gheişă româncă din întreaga lume - FOTO

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net