După incendii, Australia e devastată de inundaţii. Ploile au stins însă mai multe focare

australia-inundatii.jpg

Mai multe parcuri de distracţii din statul Queensland au fost închise
foto: Twitter
Citeste tot despre: 

Autostrăzi au fost închise, mai multe parcuri de distracţii au fost inundatate şi zeci de maşini au fost luate de ape după ce o ploaie torenţială a devastata sud-estul statului Queensland din Australia, pe 17 ianuarie. Autorităţile fac tot ce pot pentru a scoate apa din zonele de trecere, zona fiind izolată momentan.

Conform meteorologilor, cantitatea de precipitaţii este de trei ori mai mare decât ar fi fost normal în această perioadă. Potopul vine după ce. mai multe zile la rând, ploiele au ajutat pompierii şi au stins mai multe incendii care devastează continentul, potrivit dailymail.co.uk.  

Incendii mai sunt semnalate în sudul statului New South Wales şi în statul vecin Victoria, dar serviciile de meteorologie au prevăzut ploi duminică şi luni, astfel că există speranţa că şi aceste focare vor fi stinse. În New South Wales, mai sunt 75 de incendii, din care 25 de necontrolat. Însă ploile au stins 49 de focuri în ultima săptămână.

australia-inundatii-animale.jpg

Un cangur, în mijlocul inundaţiilor care au lovit Australia
foto: Instagram

Şi locuitorii oraşului Sydney s-au bucurat de ploi, primele din septembrie. Luni, meteorologii spun că vor mai fi uşoare averse, dar de marţi, vremea deveni uscată şi spre sfârşitul săptămânii, există pericolul a noi incendii.  

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1