După furtuna de zăpadă Filomena, în Spania vine gerul

Ultima actualizare:
În Madrid nu a mai nins așa de 50 de ani
În Madrid nu a mai nins așa de 50 de ani

Furtuna de zăpadă Filomena, care a lovit din plin Spania, este, după spusele specialiștilor, un fenomen meteo istoric pentru această țară. Au fost căderi masive de zăpadă, ploi abundente, vânt puternic, iar Madridul a fost îngropat în troiene. Acum, meteorologii au anunțat un val de frig care ar putea transforma zăpada depusă în gheață.

Furtuna de zăpadă Filomena a îngropat spania sub troiene

A doua zi după furtuna Filomena, o furtună istorică de zăpadă, Spania se pregăteşte pentru un val neobişnuit de frig, care va afecta în special Madridul, informează AFP, citat de Agerpres. Aici,autorităţile au continuat duminică cursa contra cronometru pentru deszăpezire. Plugurile de zăpadă şi maşinile care împrăştie sare vor acţiona în continuare pe străzile din Madrid unde deplasările se vor realiza cu dificultate ''până la sfârşitul săptămânii'', a avertizat primarul Jose Luis Almeida.

Oamenii au ieșit pe străzi șiprin parcuri cu schiurile. Mulți dintre ei doar așa s-au putut deplasa
Oamenii au ieșit pe străzi șiprin parcuri cu schiurile. Mulți dintre ei doar așa s-au putut deplasa

Armata a fost mobilizată pentru deszăpezire pistelor aeroportului din capitală, care a început să se redeschidă treptat duminică după-amiază. Militarii, dar şi voluntari, au degajat căile de acces către spitalele din capitală, aflate în continuare sub presiune din cauza pandemiei de COVID-19. Numeroşi alţi madrileni au ieşit cu lopeţile pentru a deszăpezi intrările în imobilele în care locuiesc.


    Oamenii au ieșit pe străzi șiprin parcuri cu schiurile. Mulți dintre ei doar așa s-au putut deplasaSursa foto: EPA/EFE
Oamenii au ieșit pe străzi șiprin parcuri cu schiurile. Mulți dintre ei doar așa s-au putut deplasaSursa foto: EPA/EFE

CITEȘTE ȘI: Trafic perturbat pe DN 67 Râmnicu Vâlcea – Târgu Jiu din cauza unor stâlpi şi a unui copac căzuţi pe carosabil

După furtuna de zăpadă Filomena, Spania se pregătește de îngheț

Furtuna botezată ''Filomena'', care a adus ploi abundente în numeroase alte regiuni, a dus la decesul a patru persoane pe teritoriul ţării. Începând de luni dimineaţă, temperaturi de până la minim minus opt grade Celsius sunt aşteptate pe o mare parte din teritoriul ţării până joi, potrivit Agenţiei meteorologice spaniole (AEMET). „Pericolul este încă prezent'', existând riscul ca zăpada acumulată să se transforme în gheaţă din cauza unor temperaturi minime nemaiîntâlnite, a avertizat ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, solicitând populaţiei să evite la maximum deplasările.

În urma ninsorilor record în aproape 50 de ani, mai mulţi zeci de centimetri de zăpadă s-au aşternut vineri şi sâmbătă asupra Madridului şi a unei părţi importante din Spania, unde numeroase şcoli şi servicii publice vor rămâne închise la începutul săptămânii. Furtuna de zăpadă Filomena s-a deplasat duminică spre nord-estul ţării, afectat de căderi de zăpadă mai puţin importante în comparaţie cu regiunile centrale în ziua anterioară.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Ninge în toată țara! CNAIR anunță unde intervin drumarii cu cele 1.131 de utilaje

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net