După Ebola, o boală "misterioasă" a început să facă ravagii. Ce decizie au luat experții OMS

Ultima actualizare:

    Boala neidentificată, care a făcut 18 victime în Nigeria, pare să atace sistemul nervos centralfoto: Getty
Boala neidentificată, care a făcut 18 victime în Nigeria, pare să atace sistemul nervos centralfoto: Getty

O boală "misterioasă" a provocat moartea a cel puţin 18 persoane în ultimele câteva zile în sud-estul Nigeriei, au anunţat oficialii locali, în timp ce experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii s-au deplasat în oraş pentru a stabili despre ce boală este vorba.

Epidemia a izbucnit în oraşul Ode-Irele, în statul Ondo, şi s-a răspândit rapid. Boala, caracterizată prin vedere înceţoşată, durere de cap şi pierderea cunoştinţei, a provocat decesul în 24 de ore de la manifestarea primelor simptome, relatează BBC News Online, preluat de Mediafax.

Oficialii medicali locali şi experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii se află în prezent în oraş pentru a încerca să identifice boala. Testele de laborator au exclus până în prezent Ebola sau alt virus, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului local, Kayode Akinmade, citat de AFP. El a descris boala ca fiind una "misterioasă".

Purtătorul de cuvânt al OMS, Gregory Hartl, a declarat că toţi cei afectaţi au început să manifeste simptome în perioada 13-15 aprilie. Boala neidentificată pare să atace sistemul nervos central, a declarat comisarul pentru sănătate Dayo Adeyanju.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net