Două țări europene s-au oferit să ajute Portugalia, unde mai sunt doar 7 paturi la ATI

Ultima actualizare:

    Sistemul medical din Portugalia e copleșit de criza provocată de pandemiefoto: AFP
Sistemul medical din Portugalia e copleșit de criza provocată de pandemiefoto: AFP

După ce Portugalia a anunțat sâmbătă că doar șapte din cele 850 de paturi de ATI din țară mai sunt disponibile, Germania și Austria au decis să vină în ajutorul țării. Armata germană a anunțat că va trimite personal şi echipamente medicale, în timp ce Austria va prelua pacienții în stare gravă.

„Vom sprijini Portugalia cu personal medical şi echipamente”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului german pentru Reuters. Detaliile operaţiunii vor fi anunţate la începutul săptămânii viitoare, potrivit digi24.ro. Armata germană ar avea în plan să trimită 27 de medici şi paramedici, care ar urma să rămână în Portugalia timp de trei săptămâni, precum şi ventilatoare staţionare şi mobile şi paturi de campanie pentru pacienţi.

Experţii Bundeswehr trimişi într-o misiune de recunoaştere au zugrăvit o imagine de catastrofă. Sistemul medicale este total copleşit, iar majoritatea personalului de îngrijire din spitale este la rândul lui infectat cu coronavirus.

Austria va prelua pacienți în stare gravă din Portugalia

Austria s-a oferit să preia bolnavi în stare gravă din Portugalia. Numărul celor care vor fi transferaţi în Austria va fi stabilit cu Ministerul portughez al Sănătăţii, a anunţat cancelarul Sebastian Kurz: „Este un imperativ de solidaritate europeană să ajutăm la salvarea de vieţi rapid şi fără birocraţie”. Austria a preluat deja pacienţi care necesitau terapie intensivă din Franţa, Italia şi Muntenegru.

Portugalia, care a raportat până acum 711.018 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 12.179 de decese asociate, are cele mai ridicate rate pe ultimele şapte zile la numărul de locuitori, la ambele capitole.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net