În două luni au sosit în Europa mai mulţi imigranţi decât în 2015

511705522.jpg

refugiati europa
În doar două luni de zile numărul refugiaților care au pătruns în europa a depășit 110.000
Foto GettyImages

Anul acesta, în mai puțin de două luni, pe teritoriul Europei au pătruns peste 110.000 de imigranți. Cei mai mulți provin din Orientul Mijlociu și au pătruns prin insulele grecești și prin Marea Mediterană. Această cifră a fost atinsă anul trecut abia în luna iulie.

Încă de la începutul anului, Uniunea Europeană s-a confruntat cu un aflux de peste 110.000 de imigranți, relatează Daily Mail. Majoritatea provin din Orientul Mijlociu (Siria, Afganistan, Irak, Iran și Pakistan), dar sunt și migranți din Maroc, Bangladeș și Somalia. Este o cotă care anul trecut a fost depășită abia în luna iulie. De asemenea, de la începutul anului și-au pierdut viața peste 410 migranți și refugiați în timpul călătoriei lor spre Europa.

511705534.jpg

refugiati grecia europa
Grecia se confruntă cu un mare aflux de imigranți după ce Macedonia a închis granițele și a interzis accesul refugiaților afgani
Foto GettyImages

 

În general, migranții care pătrund în Italia se află într-o stare destul de gravă, fie din cauza drumului periculos pe care-l fac, fie din cauza tratamentului inuman la care sunt supuși în țările de unde provin. Migranții au creat reale tensiuni între statele europene, precum disensiunea recentă dintre Austria și Grecia.

Posibilitățile Atenei de a găzdui imigranți au fost imediat depășite după ce Macedonia a închis granițele, interzicând accesul refugiaților afgani.

Refugiați din Siria, Irak și Afganistan care au venit în Europa în perioada 2010-2016:

Anul                       Nr. refugiați

2010                       37.811

2011                       47.946

2012                       59.717

2013                       82.255

2014                       172.340

2015                       645.663

2016                       102.547

511704126.jpg

refugiati europa austria
Grecia nu a fost invitată de Austria la meetingul pentru soluționarea problemei imigraționiste
Foto GettyImages

Aceasta este cea mai mare criză imigraționistă de după al Doilea Război Mondial. Austria a organizat un meeting pentru găsirea unei soluții la această problemă la care au fost invitați miniștri de externe ai Albaniei, Boniei și Herțegovinei, Bulgariei, Croației, Kosovo, Macedoniei, Muntenegrului, Serbiei și Sloveniei. Din acest punct de vedere, ministrul de externe grec a criticat faptul că Grecia nu a fost invitată să se alăture acestor discuții.

Loading...
 
 

Citește și

  • refugiati Romania, azilanti, cote obligatorii, imigranti, criza refugiatilor

    România își deschide porțile pentru refugiații din țările Orientului mijlociu, însă nu cu drag și spor, ci obligată de Uniunea Europeană. Primii 11 imigranți, dintr-un total de 6.200, impus de marile puteri europene, vor intra în țara noastră la începutul lunii martie. Unde și în ce condiții vor fi cazați aflați mai jos.

  • refugiati batuti copii stockholm suedia

    Un grup de bărbați mascați a creat haos, la Stockholm, vineri seară (29 ianuarie), după ce a luat la bătaie mai mulți refugiați, dar și alte persoane care nu păreau a fi suedezi, într-una din cele mai aglomerate gări din oraș. Atacul revoltător vine după ce asistenta socială Alexandra Mezher a fost ucisă, în timp ce intervenea într-un conflict iscat între doi imigranți.

  • Guvernul român plănuieşte să deschidă o tabără de refugiaţi la Tăşnad, în nord-vestul României, la aproximativ 30 de kilometri de frontiera cu Ungaria, scrie cotidianul Magyar Idok citat de Mediafax. Tabăra va găzdui un număr de aproximativ 600 de persoane, în principal refugiaţi sirieni, în pofida protestelor liderilor şi locuitorilor oraşului

  • România începe să simtă tot mai mult presiunea valului de migraţie care a creat haos în mai multe ţări europene. Gardurile ridicate de unguri la frontiere pune practic România în calea refugiaţilor.

  • Oraşul Koln, un oraş liniştit, este centrul unor proteste de amploare după ce peste 400 de femei au depus plângere, spunând că au fost agresate sexual în seara de Revelion, în centrul oraşului. Atacurile au fost puse la cale de grupuri mari de bărbaţi, despre care victimele spun că arătau ca arabi. Conform autorităţilor, cei care au fost verificaţi şi care se află sub investigaţie sunt refugiaţi sau stau în Germania ilegal. Aceste incidente au pus paie pe foc în dezbaterea privind politica Germaniei vizaviz de refugiaţi, iar oamenii au început să iasă în stradă.

  • Cel puţin 10.000 de copii refugiaţi au dispărut după ce au ajuns în Europa, iar despre mulţi se crede că au ajuns să fie folosiţi ca sclavi şi lucrători sexuali. Organizaţia Europol crede că aceşti copii au fost victimele traficanţilor de carne vie.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1