A doua doză de vaccin Johnson are o eficacitate de 94%. Când trebuie administrată

Ultima actualizare:

    O singură doză de vaccin Johnson & Johnson are o eficacitate de 70%foto: Shutterstock
O singură doză de vaccin Johnson & Johnson are o eficacitate de 70%foto: Shutterstock

Johnson & Johnson (J&J) a anunţat marţi că administrarea unei a doua doze a vaccinului său pentru Covid-19, la două luni după prima doză, a crescut eficacitatea acestuia la 94% în Statele Unite, în cazul formelor moderate şi grave de boală, transmite Reuters.

O singură doză de vaccin J&J are o eficacitate de 70%.

Datele vor ajuta J&J să îşi argumenteze solicitarea adresată autorităţilor de reglementare americane pentru autorizarea unui rapel, chiar dacă producătorul farmaceutic susţine durabilitatea vaccinului său într-o singură doză, ca instrument de reducere a pandemiei globale.

Preşedintele american Joe Biden susţine administrare de rapeluri pe fondul creşterii numărului de spitalizări din cauza variantei Delta a coronaviruslui, iar J%J, singurul producător al unui vaccin într-o singură doză aprobat în SUA, a fost sub presiunea de a oferi dovezi referitoare la eficacitatea unei doze suplimentare.

”Compania are acum dovezi generate că un rapel creşte protecţia faţă de Covid-19”, a declarat dr. Paul Stoffels, directorul ştiinţific al J&J, într-un comunicat.

Citește și:

«Tatăl» vaccinului Johnson, imunizat în România. Adrian Apetri: "În Olanda, ritmul de vaccinare este incredibil de lent"

Efectele secundare ale vaccinului Johnson, la fel ca la prima doză

Efectele secundate provocate de administrarea a două doze au fost comparabile cu cele văzute în studiile clinice pentru o singură doză de vaccin.

Datele trebuie evalueate şi de specialişti independenţi, dar vor fi publicate în lunile următoare.

Compania a mai spus marţi că dovezile dintr-un studiu separat, efectuat în condiţii reale, pe aproape 400.000 de persoane din Statele Unite care au primit vaccinul J&J au arătat că vaccinul are o eficacitate de 79% în prevenirea infecţiilor cu Covid-19 şi o eficacitate de 81% în prevenirea spitalizărilor, comparativ cu 1,52 milioane de persoane de vârste, sexe şi probleme de sănătate similare care nu au fost vaccinate.

J&J a spus că nu există dovezi ale eficacităţii reduse pe durata studiului, din martie până la sfârşitul lunii iulie, o perioadă care a inclus impactul variantei Delta.

Eficacitatea vaccinului în studiul efectuat în condiţii real a variat în funcţie de vârstă. Pentru cei cu vârsta sub 60 de ani, vaccinul a avut o eficacitate de 86% în prevenirea spitalizării, comparativ cu 78% pentru cei cu vârsta de cel puţin 60 de ani.

Citește și:

Tot ce trebuie să știi despre al patrulea vaccin autorizat în UE. Serul Johnson & Johnson are câteva avantaje

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net