Donald Trump, în ziua învestirii: promisiuni populiste și acuze la adresa fostelor administrații

Ultima actualizare:

    Donald Trump e președinte de doar șase zileFoto: Getty
Donald Trump e președinte de doar șase zileFoto: Getty

Imediat după ceremoniile din ziua învestirii lui Donald Trump, în 20 ianuarie, a urmat cel mai așteptat moment al zilei, cel al primului discurs al celui de-al 45-lea președinte al Americii. Cuvintele miliardarului devenit liderul lumii libere, scrise chiar de el, așa cum a menționat în ziua premergătoare învestirii, au urmat aceleași linii din timpul campaniei electorale.

Promisiunile populiste au fost la ele acasă, dar și acuzele la adresa administrațiilor premergătoare. Cele mai importante idei din primul discurs al lui Donald Trump în calitate de președinte al SUA

  • "Noi, cetățenii Americii, suntem aici pentru a ne reclădi națiunea. Împreună vom determina cursul Americii și al lumii pentru mulți ani. Vom avea in fața provocări, muncă grea, dar ne vom face treaba. La fiecare patru ani ne strângem aici. Suntem recunoscători lui Obama și Primei Doamne Michelle Obama, au fost extraordinari în această tranziție."
  • "Ceremonia de astăzi este foarte specială. Nu facem doar transferuil de putere dintre două administrații și două partide, ci de la Washington DC către voi, poporul."
  • "Washington a înflorit, dar poporul nu. Politicienii au prosperat, dar oamenii nu, iar fabricile s-au închis. Cetățenii nu au fost protejați. Victoriile lor și triumfurile lor (ale politicienilor n.r.) nu au fost și ale voastre. Deși au celebrat aici la Capitoliu, nu era nimic de sărbătorit pentru familiile în nevoie. Toate acestea se schimbă aici și acum. Acesta este mometul vostru, vă aparține tuturor. Este ziua voastră, este sărbătoarea voastră. USA este țara voastră. Ceea ce contează cu adevărat este dacă Guvernul nostru este controlat de popor. 20 ianuarie 2017 va fi ținută minte ca ziua în care poporul a redevenit suveranul acestei națiuni. Oamenii uitați ai țării noastre nu vor mai fi așa. Americanii vor școli bune, joburi bune și cartiere sigure în care să trăiască. Acestea sunt doar niște cerințe rezonabile. Pentru mulți dintre cetățeni, însă, există o altă realitate."

"Doar America va fi pe primul loc"


    Donal Trump a ținut primul discurs în calitate de președinteFoto: Getty
Donal Trump a ținut primul discurs în calitate de președinteFoto: Getty
  • "Carnagiul american se oprește acum și aici. Suntem o singură națiune. Visurile și durerile lor (ale americanilor n.r.) vor fi ale noastre. Avem o inimă, o casă și un destin glorios. Jurământul de astăzi este pentru toți americanii."
  • "Am cheltuit trilioane de dolari, în timp ce infrastructura Americii a căzut. Am făcut alte țări bogate, în timp ce noi am căzut, dar acesta este trecutul. Ne uităm doar înainte."
  • "De azi, punem în aplicare o nouă viziune. De azi, va fi doar America pe primul loc. Fiecare decizie în afacerile externe, imigrări, taxe, vor fi pentru binele familiilor americane." 
  • "Voi lupta pentru voi cu fiecare respirație și nu vă voi dezamăgi niciodată. America va începe să câștige așa cum nu a mai făcut-o până acum. Vom aduice înapoi visurile, joburile, bogăția. Vom construi noi drumuri, aeroporturi, poduri, căi ferate prin toată țara. Îi aducem pe toți oamenii din nou la muncă și îi scoatem din șomaj". 

"Timpul vorbelor goale a trecut"


    Doanld Trump, în momentul jurământuluiFoto: Getty
Doanld Trump, în momentul jurământuluiFoto: Getty
  • "Când America e unită, nu poate fi oprită. Nu va exista frică. Suntem protejați și așa va fi mereu, de oamenii din armată și din poliție, dar, mai ales, de Dumnezeu. Trebuie să gândim departe și să visăm și mai departe."
  • "Timpul pentru vorbe goale a trecut. Urmează ora acțiunilor. Nu lăsați pe nimeni să vă spună că nu se poate realiza. Nicio provocare nu poate depăși inima și spiritul Americii."
  • "Împreună vom face America puternică din nou, mândră, bogată, sigură. Împreună vom face America mare din nou. Mulțumesc! Dumnezeu să vă binecuvânteze! Dumnezeu să binecuvânteze America!"
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net