Donald Trump, umilit public de către fostul preşedinte al Consiliului Europei

img.jpg

donald tusk
Donald Tusk şi Donald Trump
Foto:Arhivă Click!

În urmă cu câteva zile a avut loc un summit NATO în capitala Marii Britanii, regina Elisabeta a II-a fiind cea care i-a primit pe cei mai importanţi dintre liderii europeni în incinta Palatului Buckingham. Printre fotografii formale, conferinţele de presă lungi şi discursuri pe teme politice, oamenii politici au avut timp să converseze şi mai puţin oficial. Una dintre discuţiile surprinse de reporteri a ajuns virală în intermediul online, iar fostul preşedinte al Consiliului European, Donald Tusk, a profitat de ocazie pentru a face la rândul său pe seama subiectului.

Un videoclip surprins în timpul summit-ului NATO desfăşurat la Londra, în spatele uşilor închise, a făcut înconjurul mediului online. În cadrul imaginilor, premierul Canadei, Justin Trudeau, poartă o conversaţie amicală cu Emmanuel Macron şi cu Boris Johnson despre nimeni altul decât preşedintele american Donald Trump. Deşi numele liderului de la Casa Albă nu este rostit în mod evident poate fi uşor de bănuit că el este subiectul pe amrginea căruie se amuzau omologii săi atât de copios. Fostul preşedinte al Consiliului Europei, Donld Tusk a observat, la rândul său, imaginile şi nu a rămas indiferent. Mai mult decât atât a decis să pluseze şi să ofere un instantaneu realizat anul trecut, la summitul G7.

21868546-7760375-image-a-18_1575563462050.jpg

tusk
Donld Tusk a distribuit o fotografie realizată în timpul summitului G7 care a avut loc anul trecut în Franţa
Foto: Twitter Donald Tusk

În fotografia încărcată de către Donld Dusk pe pagina personală de Twitter apare el, în timp ce se preface că îl împuşcă, în spate, pe preşedintele american Donald Trump. Gluma a fost gustată de prietenii virtuali ai lui Tusk, care au apreciat în număr mare imaginea. Cu toate acestea, Tusk a ţinut să precizeze că gestul a fost unul glumeţ, nimic mai mult. Alături de instantaneu a adăugat, pe un ton împăciuitor: "În ciuda turbulenţelor recente prietenia noastră transatlantică trebuie să dureze", potrivit dailymail.co.uk. 

Donald Trump şi Emmanuel Macron, tensiuni în cadrul summit-ului NATO

Prezenți la summit-ul NATO din capitala Marii Britanii, cei doi lideri au susținut o conferință de presă comună, în cadrul căreia Trump a declarat că nu a discutat încă cu omologul său francez despre repatrierea cetățenilor europeni care au luptat alături de Stat Islamic în Siria și care acum se află în închisorile din această țară.

„Mulți sunt din Franța, mulți sunt din Germania și mulți sunt din Marea Britanie. Cei mai mulți provin din Europa, iar unele țări sunt de acord (cu repatrierea, n.red.). Nu am vorbit cu președintele Macron despre acest lucru”, a declarat Trump, care a continuat, adresându-i-se lui Macron: „Nu ați dori niște luptători ISIS. Vi-i pot oferi. Puteți lua câți doriți”. Preşedintele Franţei nu a gustat deloc gluma lui Trump şi i-a oferit o replică acidă şi l-a rugat pe acesta să trateze problema cu seriozitate.

 

Loading...

Citește și

  • donald tusk ateneul roman

    Joi, 10 ianuarie, România a preluat oficial președinția Consiliului Uniunii Europene, ocazie cu care liderii UE s-au strâns la București pentru a celebra acest eveniment. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, şi alţi 28 de comisari europeni au aterizat în Capitală pentru a participa la ceremonia de preluare a Președinției. Pe lângă ei s-au aflat alte zeci de oficialităţi europene, precum şi 70 de jurnalişti străini.

  • donald trump si merkel

    Reprezentanţii ţărilor membre G7 s-au întâlnit la Biarritz, Franţa, în intervalul 24-26 august pentru a dezbate cele mai importante probleme de pe agenda politică. Summitul a avut loc în Franţa întrucât aceasta ţară deţine preşefinţia G7 până la 31 decembrie 2019. Liderii Canadei, Franţei, Germaniei, Italiei, Japoniei, Regatului Unit şi Statelot Unite ale Americii şi-au împărţit timpul între discuţii productive şi dineuri elegante. Cu toate acestea, au existat şi momente comice în cadrul summitului. Se pare că soţiile liderilor oamenilor politici şi-au dus dorul una alteia, căci s-au comportat ca nişte bune amice, iar prima întâlnire dintre ele a fost una din care nu au lipsit pupicii.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1