Donald Trump: «O să fiu cel mai mare creator de joburi de pe Pământ»

Ultima actualizare:

    Donald Trump, la prima conferință de presă de după alegeriFoto: Getty
Donald Trump, la prima conferință de presă de după alegeriFoto: Getty

Donald Trump se pregătește să-și ia în primire mandatul de președinte al SUA. Acesta a organizat miercuri, 11 ianuarie, prima conferință de presă de după alegerile din noiembrie, la Turnul Trump din New York, cartierul său general.

Cel de-al 45-lea președinte al Americii și-a început cuvântarea din fața presei destul de calm, dar a devenit agitat pe parcurs și a apostrofat câțiva jurnașliști, printre care și pe corespondentul CNN la Casa Albă, pe care l-a acuzat că publică știri false. Nu a uitat să se laude și a promis că tot ce a spus în campania electorală va respecta și îndeplini.

"Aștept cu nerăbdarea inaugurarea. O să fie un eveniment desăvârșit și o zi specială. V-am promis joburi și o să vi le dau. O să fiu cel mai mare creator de joburi pe care l-a făcut Dumnezeu. Vom face multe schimbări, mai ales în industria aeronautică", au fost câteva dintre ideile pe care Trump și-a mizat discursul, înainte de a primi întrebări din partea presei.

Cu privire la apriția informațiilor legate de orgiile din Moscova, Trump a declarat că Vladimir Putin și Rusia au dat un comunicat prin care au spus că afirmațiile despre el sunt false și că este foarte grijuliu și mereu cu gărzi de corp alături, așa că ar fi imposibil să fie filmat în asemenea ipostaze, orgii cu prostituate. "Am fost în Rusia acum mulți ani cu concursul Miss Univers. Le-am spus tuturor să aibă grijă pentru că există camere de filmat peste tot. Nu doar în Rusia, ci peste tot", a spus el.

"Rusia ne poate ajuta să învingem ISIS"

Președintele ales speră că va avea relații agreabile cu Rusia și cu Vladimir Putin. Mai mult, consideră că poate primi un ajutor important din această parte a lumii pentru a reuși să învingă ISIS.

"Dacă Putin îl place pe Donald Trump, cred că asta e bine. Cred că Rusia ne poate ajuta să învingem ISIS. Administrația actuală a creat ISIS. Dacă Putin îl place pe Donald Trumpo, ghiciți ce? Este un avantaj, nu un dezavantaj. Nu știu dacă o să mă înțeleg cu Putin, dar eu sper că da. Poate că nu, dar crede cineva că Hillary Clinton ar fi mai dură decât mine cu Putin?! Hai lăsați-o moartă! Eu nu cred", a afirmat magnatul devenit lider al lumii libere.

Trump lasă afacerile pe mâinile fiilor săi

Fiii cei mari ai lui Donald Trump, Eric și Donald Trump Jr., sunt cei care rămân cu grija afacerilor tatălui lor. Președintele ales și-a dat demisia din consiliul de conducere al tuturor afacerilor pe care le-a administrat până acum. Nici Ivanka, fata lui, nu va mai avea nimic de a face cu Organizația Trump.

Nu renunță la ideea construirii zidului cu Mexic


    Donald Trump, în conferință de presăFoto: captură video
Donald Trump, în conferință de presăFoto: captură video

"Ar trebui să așteptăm un an sau un an jumate pentru a termina discuțiile cu Mexic și a ajunge la un acord, dar nu vreau să aștept. Mike Pence (vicepreședintele ales de el n.r.) face ultimele eforturi pentru a demara construcția acestui zid. Noi vom plăti, dar Mexic va trebui să ne dea banii înapoi, sub forma unei taxe sau a unei alte plăți. Vom vedea. Respect și iubesc mexicanii, Guvernul din Mexic e minunat. Nu pe ei dau vina, ci pe politicienii noștri care i-au lăsat să profite de SUA", a mai adăugat Trump în cadrul conferinței de presă.

image
image
image
image
image
image
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net