Donald Trump l-a sunat pe Klaus Iohannis. Ce ne-a transmis președintele SUA legat de coronavirus

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis și Donald Trump s-au întâlnit la Casa Albă pe 9 June 2017foto: Mediafax
Klaus Iohannis și Donald Trump s-au întâlnit la Casa Albă pe 9 June 2017foto: Mediafax

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, sâmbătă, o convorbire telefonică cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump, la solicitarea părţii americane. Cei doi oficiali au discutat despre pandemia de coronavirus i despre parteneriatul strategic dintre cele două ţări.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, discuţia dintre cei doi oficiali s-a concentrat asupra crizei epidemiologice generate de noul coronavirus, precum şi asupra modalităţilor de consolidare a relaţiei transatlantice şi a Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA.

  • ”Preşedintele Klaus Iohannis a transmis solidaritatea cu poporul american şi condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti cauzate de pandemia generată de noul coronavirus. Preşedintele României a exprimat apreciere pentru sprijinul acordat ţării noastre de către SUA, referindu-se, printre altele, la facilitarea de către partea americană a utilizării avioanelor de transport sub egida Strategic Airlift Capability din cadrul NATO, care au adus în România echipamente de protecţie esenţiale pentru personalul medical. Totodată, Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat şi sprijinul american pentru obţinerea, de către România, a unui echipament de detecţie de tipul RT-PCR, printr-un program al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), finanţat de SUA, precum şi ajutorul de 800.000 de dolari pentru România dedicat exclusiv luptei împotriva pandemiei cu noul coronavirus, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Donald Trump vrea să trimită României ventilatoare

Sursa citată a precizat că cei doi şefi de stat au trecut în revistă măsurile adoptate pe plan naţional în ambele state, rezultatele acestora, precum şi planurile de acţiune în perioada imediat următoare în domeniile medical şi economic.

  • ”Preşedintele României a subliniat că una dintre priorităţile autorităţilor române este asigurarea tuturor echipamentelor şi medicamentelor necesare combaterii eficiente a pandemiei. În acest sens, Preşedintele Donald Trump şi-a manifestat intenţia de a trimite ţării noastre ventilatoare pentru dotarea spitalelor. Preşedintele Klaus Iohannis şi Preşedintele Donald Trump au reafirmat, cu acest prilej, angajamentul comun pentru soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral, precum şi pentru consolidarea cooperării în domeniul securităţii şi cel economic”, a mai transmis Administraţia Prezidenţială.

Citește și:

Donald Trump ar fi încercat să „fure” vaccinul anticoronavirus?

Ce cadou inedit a primit Klaus Iohannis de la Donald Trump, în timpul vizitei la Casa Albă

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net