Donald Trump este acuzat de comportament dictatorial! Ce le-a impus celor de la Pentagon

Ultima actualizare:

    Trump doreşte să organizeze o parada militară Foto:Getty
Trump doreşte să organizeze o parada militară Foto:Getty

Preşedintele american, Donald Trump, doreşte organizarea unei parade militare pentru a prezenta puterea militară americană, a precizat marţi, 6 ianuarie Casa Albă. Simțul competitiv al lui Trump este unul puternic și nu se lasă mai prejos de liderul nord corean care, cu doar o zi înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la PyeongChang, dorește să expună zeci de rachete balistice în cadrul unei parade de amploare.

Donald Trump nutrea ideea unei parade militare la Washington înainte de alegerea sa şi s-a declarat deosebit de impresionat de defilarea de la Paris, din 14 iulie, când a fost primit cu mare fast de preşedintele Emmanuel Macron, informează AFP. Așadar, s-a gândit că ar putea organiza o paradă similară la Washington pe 4 iulie, ziua sărbătorii naționale americane. 


    Donald Trump, în vizita oficială din Franţa, in 14 iulie 2017 Foto:Getty
Donald Trump, în vizita oficială din Franţa, in 14 iulie 2017 Foto:Getty

"Preşedintele Trump este pe deplin solidar cu militarii care îşi riscă viaţa în fiecare zi pentru a garanta securitatea ţării noastre. El a cerut Departamentului Apărării să studieze crearea unei ceremonii în cursul căreia toţi americanii vor putea să-şi exprime recunoştinţa", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders. Însă nu toți au fost la fel de încântați de ideea unei parade. Unii au comparat atitudinea lui Trump cu cea a unui dictator sau al unui lider de regim autocratic, dornic în mod exagerat să își expună forța militară de care dispune. 

În ciuda criticilor, președintele nu pare să renunțe la planurile sale. El s-a întâlnit la Pentagon cu generali de top pentru a discuta în amănunt modul în care va fi organizat marele eveniment. Ordinele marşului ar fi fost: «Vreau o paradă precum cea din Franţa», a relatat The Washington Post. 

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net