Donald Trump, devansat în sondaje cu 10% de Joe Biden după anunțul îmbolnăvirii cu noul virus

Ultima actualizare:
Donald Trump și Melania Trump au fost testați pozitiv pentru coronavirus
Donald Trump și Melania Trump au fost testați pozitiv pentru coronavirus

Democratul Joe Biden îl devanseză cu 10 puncte procentuale pe Donald Trump, într-un sondaj Reuters/Ipsos efectuat între 2-3 octombrie, după ce preşedintele a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Mulți dintre americani sunt de părere că Donald Trump ar fi putut evita îmbolnăvirea dacă ar fi tratat cu mai multă seriozitate acest virus care continuă să facă ravagii în întreaga lume, multe dintre țări luptându-se cu un al doilea val al pandemiei.

Donald Trump a respins în repetate rânduri gravitatea pandemiei și de puține ori a fost văzut purtând masca de protecție. În cadrul dezbaterii electorale de săptămâna trecută l-a ridiculizat pe contracandidatul său, Joe Biden,pentru că poartă permanent mască de protecţie. La câteva zile după acest episod, președintele Statelor Unite ale Americii a fost anunțat că atât el, cât și soția sa, Melania Trump, au fost testați pozitiv pentru noul virus.

Reuters/Ipsos a efectuat un sondaj potrivit căruia Donald Trump a fost devansat de Joe Biden cu 10 puncte procentuale. după vestea îmbolnăvirii sale. 

Americanii cred că Trump ar fi putut evita îmbolnăvirea dacă ar fi luat virusul în serios

Potrivit sondajului, între adulţii aşteptaţi să voteze în alegerile din 3 noiembrie, 51% îl susţin pe Biden, iar 41% pe Trump. Alţi 4% au optat pentru un alt candidat, iar 4% au spus că sunt indecişi.

Avantajul de 10 puncte al lui Bidn faţă de Trump este cu 1-2 puncte mai mare faţă de ultimele câteva săptămâni, dar este totuşi în marja de eroare de plus/minus 5%.

Joe Biden, contracandidatul lui Donald Trump, în cursa pentru Casa Albă
Joe Biden, contracandidatul lui Donald Trump, în cursa pentru Casa Albă

Majoritatea americanilor continuă să fie foarte îngrijoraţi de coronavirus, iar 65%, inclusiv 9 din 10 alegători democraţi înregistraţi şi 5 din 10 alegători republicani înregistraţi, consideră că dacă Trump ar fi luat în serios coronavirusul probabil nu s-ar fi infectat.

Mai mult decât atât, o proporţie de 57% dintre americani dezaprobă răspunsul lui Trump la pandemia de Covid-19, în creştere cu 3 puncte faţă de sondajul din săptămâna precedentă.

Donații record pentru campania elecorală a lui Biden 

Campania Biden a înregistrat cea mai bună strângere de fonduri într-o singură oră consemnată până acum, chiar în timpul dezbaterii de săptămâna trecută, atrăgând 3,8 milioane de dolari, a declarat managerul adjunct al campaniei, Kate Bedingfield. 


    Joe Biden, contracandidatul lui Donald Trump, în cursa pentru Casa Albă Sursă foto: Captură video
Joe Biden, contracandidatul lui Donald Trump, în cursa pentru Casa Albă Sursă foto: Captură video

ActBlue, cel mai important site democrat de strângere de fonduri, a procesat peste 36 de milioane de dolari într-un interval de 16 ore de la începutul primei dintre cele trei dezbateri care vor avea loc între cei doi candidaţi.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net